Breaking

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Παρ’ολίγον τραγωδία στην παραλία του Κιάτου – Σοβαρή καταγγελία λουόμενων

Σκάφος του Πολεμικού Nαυτικού σκόρπισε τρόμο στην παραλία του Κιάτο
Διαβάστε αυτούσια την καταγγελία:
Σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι στην παραλία Κιάτου, δίπλα στο Caribbean κοντεψαμε να πνιγούμε και ειδικά τα παιδιά μας, σε καιρό ειρήνης, λόγω τρομερού κυματισμού–απόνερα από την κοντινή διέλευση πολεμικού σκάφους επιφανείας.
Παρασύρθηκαν λουόμενοι και προσωπικά είδη.

Το Λιμενικό Κιάτου με ευχολόγια δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Καμιά αρμοδιότητα δεν έχει; Δημοσιουπαλληλικη γραφειοκρατίκη νοοτροπία με ενοχλημενο ύφος η τηλεφωνητρια του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου.
Και εγώ ήμουν στο Δημόσιο και τέτοια συμπεριφορά δεν υπήρχε.
Πρωτίστως να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για την ανταπόκριση το ΑΤ Κιάτου για την άμεση ειδοποίηση του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου μιας και δεν είχα το τηλέφωνο.
Επίσης να συγχαρώ για την ανταπόκριση και την επικοινωνία το Λιμενικό Τμήμα Κορίνθου στο οποίο απευθύνθηκα λόγω της ανεπάρκειας και της αφέλειας της υπεύθυνης επικοινωνίας του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου, εκείνη την στιγμή, που έλεγε μόνο “πάλι καλά δεν έγινε τίποτα, δεν ξέρω ποιο σκάφος πέρασε, αν πήρα τα στοιχεία του σκάφους κτλ.
Και τι να κάνω, μόνο να ειδοποιήσω την προϊσταμένη αρχή μπορώ” . Με ενοχλημενο ύφος φυσικά. Γιατί είμαι ενοχλητικός. Ναι, όταν κινδυνεύουν τα παιδιά μου χωρίς κανένα λόγο.
Της έλεγα να ειδοποιήσει παρακτιους σταθμούς. Τελικά επειδή δεν ήμουν μόνο ένας ενοχλητικός αλλά πολλοί, Ρώτησε την Διώρυγα Κορίνθου και της επιβεβαίωσαν ότι πέρασε πολεμικό σκάφος, το οποίο το κάλεσαν αλλά δεν απάντησε.
Και φυσικά όπως μου ανέφερε το Λιμενικό Τμήμα Κορίνθου, δεν αντιμετωπίζουμε με αδιαφορία τον πολίτη δεν του ρίχνουμε την ευθύνη να βρει αυτός άκρη στο πρόβλημα του.
Αν κάποιος τραυματιζοταν η πνιγοταν θα αναλάμβανε να πάρει καταθέσεις και να βρει τους υπεύθυνους;
Εγκληματική πλεύση κοντά σε παραλία με πολυκοσμία από τον υπεύθυνο του Πολεμικού Σκάφους Επιφανείας. Να αναζητηθούν οι ευθύνες του
Εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων ασφαλείας της παραλιακής ζώνης.
Σε συνέχεια της ενημέρωσης, μόλις επικοινώνησα 14:40 με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το Πολεμικό Ναυτικό και τον θάλαμο Επιχειρήσεων, τους ενημέρωσα για το συμβάν, ενώ τους είχε ενημερώσει ήδη το Λιμενικό και έχει ενημερωθεί ήδη η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν.
Αν δεν κινηθεί ο πολίτης, αν δεν διεκδικήσει το δίκαιο του, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του, κανείς δεν ενδιαφέρεται.
Παρατηρουσαμε το σκάφος, ταξίδευε με ταχύτητα, κάποια στιγμή στο ύψος του Πευκια του Κάτω Διμηνιού άρχισε να στρίβει προς την ακτή, ενώ πήγαινε σε μεγαλύτερη απόσταση και παράλληλα με την ακτή. Εξαφανίστηκε με υψηλή ταχύτητα πίσω από την μύτη που σχηματίζει το Διμηνιό.
Επίσης και άλλα περιστατικά σημειώθηκαν με συγγενείς και φίλους σε άλλες περιοχές της παραλίας του Κιάτου με παρασυρση λουομένων και των προσωπικών τους ειδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου