Μεταστροφή του καιρού που αναμένεται να φέρει βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας «βλέπουν» οι μετεωρολόγοι να εκδηλώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo) αλλά και της ΕΜΥ ο καιρός αναμένεται να παραμείνει άστατος μέχρι και την προσεχή Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται και πάλι και από χαλαζοπτώσεις κυρίως στον ορεινό άξονα της Πίνδου, στη Δυτική Μακεδονία και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν χαλαζοπτώσεις και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμο προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο καιρός θα διατηρηθεί ιδιαίτερα άστατος έως και την Πέμπτη 20 Ιουνίου.
Στο προγνωστικό δελτίο της ΕΜΥ τονίζεται ότι την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και την Πέμπτη, με την ΕΜΥ να προβλέπει νεφώσεις και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος.