Breaking

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Αλβανία: Όλο και περισσότεροι νέοι της χώρας στρέφονται στην Ορθοδοξία (ΦΩΤΟ)

Από τη μια η καθημερινή διαπίστωση ότι ο Θεός είναι όλος αγάπη και οδηγεί σ’ έναν βίο καθαρό. Από την άλλη το φωτεινό πρόσωπο και το εμπνευσμένο έργο του αρχιεπισκόπου Αναστασίου, που η αγκαλιά του είναι διαρκώς ανοικτή και τα χέρια του στηρίζουν και ευλογούν.

Ο συνδυασμός και των δύο αυτών παραγόντων στρέφει όλο και περισσότερα νεαρά άτομα στην Αλβανία προς την Ορθοδοξία, που είναι η πηγή, που τους ξεδιψά. Ξεπερνούν το βαρύ και θολό σκηνικό της κοινωνίας, την απανθρωπιά, που φέρνει το χάος, διώχνουν τη μαυρίλα από την ψυχή τους και προχωρούν στην προσωπική τους ανάσταση.
Αυτό άλλωστε είναι το μυστικό της πίστης. Αυτό είναι η κορύφωσή της. Δεν χάνεται η ελπίδα. Υπάρχει προοπτική, αρκεί να την κάνουμε δική μας φιλοτιμία.
Οι νέοι/νες τονίζουν θαρρετά ότι είναι μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και έχουν φυτέψει στις καρδιές τους το συναίσθημα: “Να αγαπάμε ο ένας ἀνθρωπος τον άλλον, ακριβώς όπως μας αγαπά ο Θεός”.
Και προσθέτουν: «Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η αδιαφορία δεν βοηθά, αλλά δημιουργεί προβλήματα. Ως εκ τούτου, μάθαμε να μην καθόμαστε παθητικά και να θεωρούμε ότι δεν μας αξίζει να είμαστε επιρρεπείς σε φαινόμενα, που βλάπτουν την προσωπικότητα και την ύπαρξή μας».
Δεν αρκούνται να δηλώνουν Ορθόδοξοι, αλλά το αποδεικνύουν έμπρακτα, συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις.
ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τις τελευταίες ημέρες το τμήμα της Νοσηλευτικής του Κολεγίου «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, επισκέφθηκε το Κέντρο Ανάπτυξης παιδιών στην πόλη των Αγίων Σαράντα.
Μέσα σε κλίμα απλότητας και χαράς, ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά του Κέντρου και τους μετέδωσαν το άρωμα του ενδιαφέροντός τους. Ακόμη μαθητές/τριες Νοσηλευτικής του ίδιου Κολεγίου κατασκεύασαν, για φιλανθρωπικό σκοπό, αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία πουλήθηκαν σε έκθεση στους Αγίους Σαράντα.
ΣΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝ
Με την ευλογία του Μητροπολίτη Ελμπασάν Αντωνίου 80 παιδιά, μαζί με γονείς, δασκάλους, φοιτητές/τριες, κοινωνική λειτουργόσυμμετείχαν σε ενημερωτική εκδήλωση για μια οικογένεια και μια κοινωνία χωρίς βία, κακοποίηση και εξαιρέσεις.
Τονίστηκε ότι μία από τις ασφαλέστερες προϋποθέσεις για την ευημερία των παιδιών, είναι η Εκκλησία, όπου βιώνουν την ωφέλεια της πίστης και των αξιών της.
ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
Φοιτητές/τριες από το Πανεπιστήμιο «Λόγος» της Ορθόδοξης Εκκλησίας επισκέφθηκαν το Κεντρικό Κρατικό Αρχείο στα Τίρανα, όπου είδαν κώδικες και φιρμάνια.
Μεταξύ άλλων θαύμασαν και τον σπουδαίο κώδικα Μπερατίου. Μια ακόμη απόδειξη ότι η Εκκλησία ενθαρρύνει το σύνδεσμο των νέων με την πολιτιστική τους κληρονομιά.
ΝΟΗΜΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ
Δεν αμελούν οι νέοι/ες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, τα καθήκοντα της πνευματικής τους ζωής και η πίστη τους δεν τρεμοπαίζει. Γι’ αυτό δεν περνά στην καρδιά τους το έρεβος της κακίας και δεν χάνουν τη γαλήνη τους.
Αλλά όλα, μέσα τους και γύρω τους, παίρνουν νόημα και χρώμα και γεύση παραδείσου. Έχουν πάντοτε μια καλή και ξάστερη προσέγγιση των γεγονότων, υπερβαίνοντας τα σύννεφα της μικρότητας και προσδοκώντας το μεγαλείο της αιωνιότητας. Θέλουν να ζήσουν, να κερδίσουν και να χαρούν την αληθινή πλευρά της ζωής και όχι την ψεύτικη.
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
neoi albania 1
Πηγή: romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου