Breaking

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Λυκουρέζος: Ράκος ψυχολογικά μετά την σύλληψή του –«Στήριγμα» η κόρη του Μαρία Ελένη

Για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβιασμού, σε σχέση με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, κατηγορείται ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (18.4.2019), σοκάροντας το πανελλήνιο.

Ο διακεκριμένος ποινικολόγος φέρεται – μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του – να ζήτησαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος (επίσης συλληφθείς για την υπόθεση) ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.
Στο πλευρό του πατέρα της, Αλέξανδρου, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε η είδηση της σύλληψης, η κόρη του Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου (φωτογραφία αρχείου – κάτω), ενώ ο ίδιος ο διαπρεπής νομικός φέρεται να είναι ράκος ψυχολογικά.

Λυκουρέζος: Το χρονικό της σύλληψης

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι τον προσέγγισαν την ώρα που έβγαινε από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ζητώντας του να τους ακολουθήσει. Τον ενημέρωσαν ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης κατά του Αριστείδη Φλώρου.
Στη συνέχεια, ο κ. Λυκουρέζος μεταφέρθηκε στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ, από όπου αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Λυκουρέζος: Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – όπως και ακόμα ένας δικηγόρος – αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρας εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, και γι’ αυτό εκδόθηκαν και τα εντάλματα. Ο εφέτης ανακριτής προχώρησε σε αυτήν την ενέργεια καθώς κρίθηκε ότι οι δύο δικηγόροι είναι ύποπτοι φυγής και ύποπτοι τέλεσης νέων αδικημάτων.
Ο έτερος δικηγόρος φαίνεται να επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές και να τους ενημέρωσε πως βρίσκεται σε πόλη της Ηπείρου για δικαστήριο, και πως θα παρουσιαστεί στην αντιτρομοκρατική μόλις επιστρέψει στην Αθήνα.

Λυκουρέζος – Διάλογοι που «καίνε»

Σύμφωνα με το Open, ο «κοριός» της Αντιτρομοκρατικής, κατέγραψε το εξής απόσπασμα από διάλογο που είχε ο «εγκέφαλος» της «μαφίας των φυλακών» με έναν άλλο κατηγορούμενο:
«Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700… Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος (σ.σ. τα ονόματα των δύο ποινικολόγων). Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;».
Σε ακόμα έναν διάλογο γίνεται κι άλλη αναφορά στον γνωστό ποινικολόγο:
«Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;».
Αυτό προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του τότε νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Αναδρομή στην υπόθεση

Να θυμίσουμε ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μαζί με τον έτερο δικηγόρο, είχαν αναλάβει την υπεράσπιση του 65χρονου συναδέλφου τους, του Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος συνελήφθη και προφυλακίστηκε προ ημερών για την ίδια υπόθεση. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο άλλος δικηγόρος είχαν κατονομαστεί από τον Αριστείδη Φλώρο, έγκλειστο των φυλακών για το σκάνδαλο Hellas Power – Energa, στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου από τη συμμορία του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού».

Τι απαντά ο δικηγόρος Λυκουρέζου για τη σύλληψη! – video

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, εξέφρασε την ελπίδα, η σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου να μην είναι αποτέλεσμα οποιαδήποτε πολιτικής σκοπιμότητας.
Όπως είπε, το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Λυκουρέζου στερείται κάθε λογικής αιτιολογίας, καθώς είναι επώνυμο πρόσωπο με γνωστά στοιχεία και μόνιμο τόπο διαμονής. “Τον φέρουν ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση από το 2014, αργά το θυμήθηκαν κάποιοι”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Λυκουρέζος: Πώς σχολιάζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών τις καταιγιστικές εξελίξεις!

Ο ΔΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση για τις καταιγιστικές εξελίξεις που έχουν στο επίκεντρο τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.
Μεταξύ άλλων, ο σύλλογος ξεκαθαρίζει ότι «δεν επιζητεί καμία ευμενή μεταχείριση των δικηγόρων κατά την εφαρμογή του νομικού πλαισίου του εντάλματος σύλληψης, όπως αυτό εφαρμόζεται για κάθε Έλληνα πολίτη».
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου