Breaking

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Συγκλονίζει η γιαγιά με τα «παράνομα» ραδίκια: Κλείστε με φυλακή – Δεν αντέχω τέτοια ντροπή

Η 82χρονη συνελήφθη μαζί με άλλες δύο ηλικιωμένες, οι οποίες επίσης πωλούν σε συγκεκριμένο σημείο ζαρζαβατικά που καλλιεργούν στους κήπους τους και αυγά από τις κότες τους, πριν από ένα περίπου χρόνο τέτοια εποχή.
«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή»: αυτό είπε στον γιο της η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου, η οποία θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή πωλούσε στην Κατερίνη άγρια ραδίκια και λαχανικά από τον κήπο της χωρίς άδεια υπαίθρου εμπορίου ούτε πιστοποιητικά υγείας.
Η 82χρονη συνελήφθη μαζί με άλλες δύο ηλικιωμένες, οι οποίες επίσης πωλούν σε συγκεκριμένο σημείο ζαρζαβατικά που καλλιεργούν στους κήπους τους και αυγά από τις κότες τους, πριν από ένα περίπου χρόνο τέτοια εποχή.
Μετά τη σύλληψή τους, οι γιαγιάδες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα όπου τους επιβλήθηκεπρόστιμο 200 ευρώ στην καθεμία.
Η 82χρονη Παρθένα Αλχαζίδου πλήρωσε την επόμενη κιόλας ημέρα το πρόστιμο -ώστε να πληρώσει μόνο το μισό ποσό. Ωστόσο, προ ημερών έλαβε κλήση για να παραστεί σε δίκη στις 7 Ιουνίου, στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης.
«Θα πάω στο δικαστήριο και θα πω στον πρόεδρο να µε κλείσει στη φυλακή, γιατί δεν µπορώ να αντέξω αυτή την ντροπή» είπε η γιαγιά Παρθένα στον γιο της, Τάσο Αλχαζίδη, όπως είπε ο ίδιος στην εφημερίδα «Έθνος».
«Η µάνα µου ένιωσε πολύ άσχηµα. Πήγαν τρεις ηλικιωµένες στο αστυνοµικό τµήµα για εξακρίβωση στοιχείων, τους έβαλαν διοικητικό πρόστιµο και σαν να µην έφτανε αυτό, τώρα στέλνουν και κλητήριο θέσπισµα σε µια 82χρονη γιατί, λέει, η δίωξη είναι αυτεπάγγελτη. Έχει πάθει σοκ η µάνα µου και από την ντροπή της είναι συνεχώς αναστατωµένη» τόνισε ο ίδιος ο κ. Αλχαζίδης.

Χαρτζιλίκι για τα εγγόνια της

Όπως γράφει η ίδια εφημερίδα, η Παρθένα Αλχαζίδουπαίρνει κάθε πρωί το λεωφορείο από την Νέα Τραπεζούντα -όπου κατοικεί με τον γιο της- και κατεβαίνει στην Κατερίνη.
Στην οδό 16ης Οκτωβρίου, στην περιοχή που είναι γνωστή ως «Τσαγκαράδικα», αφήνει το καρότσι της και πουλά τα λαχανικά της.
Επιστρέφοντας προς το σπίτι, κατεβαίνει από το λεωφορείο δύο ή τρία χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της και μαζεύει άγρια ραδίκια.
Στο σπίτι της καθαρίζει τα χόρτα και την επόμενη ημέρα τα πουλάει για να βγάλει ένα χαρτζιλίκι.
«Είναι τροµερό να σκεφτεί κανείς πως δύο γιαγιάδες βούλιαξαν την ελληνική οικονοµία και φταίνε για τη µεγάλη φοροδιαφυγή. Η γιαγιά Σουζάνα που πουλούσε στη Θεσσαλονίκη τερλίκια χωρίς άδεια και η γιαγιά Παρθένα που πουλάει λίγα ζαρζαβατικά στην Κατερίνη. Τους αξίζει µια σκληρή τιµωρία» λέει ειρωνικά ο κ. Αλχαζίδης.
Η γιαγιά Παρθένα γεννήθηκε στο Σοχούµι και ήρθε στην Ελλάδα το 1956 σε ηλικία 18 χρόνων.
«Πέρασα πείνα, εξορία, δυστυχία, αλλά τούτο δω δεν θέλω να το θυµάµαι. Να πηγαίνω στην Αστυνοµία σε αυτή την ηλικία και τώρα να µπω στο δικαστήριο» λέει καθηµερινά.
Με το χαρτζιλίκι που έβγαζε βοηθούσε τα δύο της εγγόνια που υπηρετούσαν τη θητεία τους στον Έβρο, όταν ο πατέρας τους έμεινε για αρκετό καιρό άνεργος.
Μετά τη δημοσιοποίηση της περιπέτειας της 82χρονης, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Γνωστοί νομικοί από όλη τη χώρα επικοινώνησαν με τον γιο της για να αναλάβουν την υπεράσπισή της στο δικαστήριο αλλά η ίδια δεν θέλει δικηγόρο.
«Απευθυνθήκαµε σε έναν γνωστό µας δικηγόρο, αλλά η µάνα µου δεν θέλει νοµικές συµβουλές και οδηγίες. Λέει ότι θα σηκωθεί και θα απολογηθεί µόνη της. Και θα ζητήσει να µπει στη φυλακή, γιατί νιώθει µεγάλη ντροπή που έφτασε αυτό το χαρτί στο σπίτι» αναφέρει ο γιος της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου