Breaking

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Χαλβάς πορτοκαλένιος με Κορινθιακή σταφίδα και γέμιση παγωτό

Ανάλαφρος, φρουτένιος κι αρωματικός, αυτός ο χαλβάς προσφέρεται σε ατομικές μερίδες και κρύβει μέσα του μια… παγωμένη μεν καρδιά που θα λιώσει πολύ ευχαρίστως για χάρη σας δε. Το νιώθεις από την πρώτη κιόλας κουταλιά…

Για το χαλβά

  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • ¾ φλιτζανιού αραβοσιτέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 3 φλιτζάνια νερό
  • ¾ φλιτζανιού κορινθιακή σταφίδα

Για τη γέμιση

  • 400γρ. παγωτό βανίλια

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το λάδι να κάψει και ρίχνετε τα δύο σιμιγδάλια. Τα καβουρντίζετε ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να απορροφήσουν όλο το λάδι και να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  2. Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τη ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών και ανακατεύετε δυνατά να αναμειχτούν τα υλικά. Προσθέτετε το νερό, τι σταφίδες και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε το χαλβά μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  3. Μοιράζετε το χαλβά σε 8 μπολ και αφαιρείτε από το κέντρο ποσότητα ίση με 2-3 κουταλιές της σούπας. Με την ανάποδη του κουταλιού δημιουργείτε ένα εσωτερικό θόλο και αφήνετε το χαλβά να κρυώσει στα μπολ. Όταν κρυώσει εντελώς γεμίζετε τις κοιλότητες που δημιουργήσατε με παγωτό.
  4. Σερβίρετε αμέσως ξεφορμάροντας το χαλβά σε πιάτα. Αν δεν θέλετε να τον σερβίρετε αμέσως, αφήνετε τα μπολ με το χαλβά στην κατάψυξη και τα βγάζετε 5-8 λεπτά πριν σερβίρετε.
Πηγή: sweetly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου