Breaking

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

Ηρθε ο Φοίβος με καταιγίδες, χιόνια ακόμα και χαλάζι

Αποτέλεσμα εικόνας για kairos

Η νέα κακοκαιρία Φοίβος ήρθε με χιόνια, καταιγίδες, σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Μάλιστα την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου, τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού


Νέο κύμα κακοκαιρίας ο Φοίβος με βροχές, καταιγίδες και χιόνια
Καιρός για δύο διαδοχικά χαμηλά βαρομετρικά! Θα επηρεάσουν τις καιρικές συνθήκες της Ελλάδας έως την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κακοκαιρίας «Φοίβος», όπως ονομάστηκε από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), θα είναι οι βροχοπτώσεις σχεδόν στο σύνολο της χώρας, καθώς επίσης οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν -κατά κύριο- λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
Παράλληλα, θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις νότιοι άνεμοι 8 έως 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο από το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου έως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει πτώση προς το τέλος της εβδομάδας, οπότε θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε περιοχές σχετικά χαμηλού υψομέτρου της βόρειας χώρας.
Από την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έως και το μεσημέρι της Κυριακής, 27 Ιανουαρίου, ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό, κινούμενο από Ιταλία προς Τουρκία, θα επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας.
Ο Φοίβος θα φέρει βροχές σε όλη τη χώρα, ενώ καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις αναμένονται στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, και πιθανώς σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν, αρχικά στο Ιόνιο και κατόπιν και στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, κυρίως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου, οπότε αναμένεται παγετός ακόμη και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Με τα ως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, σύμφωνα με το ΕΑΑ-meteo, βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου, οπότε τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν. Όμως, αυτή η βελτίωση θα είναι πρόσκαιρη, καθώς από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένονται εκ νέου φαινόμενα
Την Τετάρτη (23/01) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. από τα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη 7 τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Πέμπτη (24/01) νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Παρασκευή (25/01) νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια.

Δείτε ζωντανά τις καιρικές συνθήκες πάνω από την Ελλάδα με πρόγνωση 10 ημερών,μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS


Δορυφορική εικόνα Ελλάδας τώρα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου