Breaking

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

10 superfoods που αποτοξινώνουν το συκώτι

Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019


Η κακή διατροφή και η κατανάλωση αλκοόλ απειλούν τη λειτουργία του ήπατος Το συκώτι είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα και ευπαθή όργανα του ανθρώπινου σώματος...
Το να παίρνουμε τη λειτουργία του σαν κάτι δεδομένο είναι λάθος. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι είναι ένα όργανο που πρέπει να το προσέχουμε ιδιαιτέρως. Είναι σημαντικό να αποτοξινώνουμε το συκώτι μας και οι 10 σούπερ τροφές που βοηθούν είναι οι εξής: 

1. Πράσινο τσάι. Είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά και διαλύει το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από το συκώτι.

2. Σκόρδο. Μπορεί να έχει έντονη μυρωδιά αλλά μια σκελίδα ενεργοποιεί τα ένζυμα στο συκώτι και καθαρίζει από τις τοξίνες.

3. Πράσινα λαχανικά. Οσο πιο πράσινα τόσο πιο καλά. Οι χλωροφύλλες απορροφούν όλες τις τοξίνες από το αίμα και εξουδετερώνουν τα βαρέα μέταλλα.

4. Μήλα. Εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη και καθαρίζουν από τις τοξίνες από το πεπτικό σύστημα. Οι θρεπτικές ουσίες που βρίσκονται στα μήλα βοηθούν το συκώτι κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

5. Λεμόνια. Εχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ένα ποτήρι νερό με στυμμένο λεμόνι κάθε πρωί ενισχύει την άμυνα του συκωτιού.


6. Καρύδια. Βοηθούν το ήπαρ στην αποτοξίνωση της αμμωνίας ενώ τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν το συκώτι να καθαρίζει.

7. Κουρκουμάς. Κάθε φορά που μιλάμε για υγιεινό τρόπο ζωής ο κουρκουμάς είναι εκεί. Αυτό το πολύτιμο μπαχαρικό αποτοξινώνει και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες.

8. Ελαιόλαδο. Εχει γίνει must σε όλες τις κουζίνες του κόσμου. Το ελαιόλαδο δίνει στο συκώτι μια ελαιώδη βάση και απορροφώντας τις τοξίνες του σώματος.

9. Γκρέιπφρουτ. Με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, το γκρέιπφρουτ αποτοξινώνει το ήπαρ και ενισχύει την διαδικασία καθαρισμού.

10. Καρότα και παντζάρια. Η γλουταθειόνη είναι μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στα καρότα και τα παντζάρια και βοηθά στην αποτοξίνωση του συκωτιού. Βελτιώνουν τη συνολική λειτουργία του ήπατος.

tastyday.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου