Breaking

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Τα λεφτά χάθηκαν, αλλά οι κατηγορούμενοι ελεύθεροι

 14 Δεκεμβρίου 2018

Τα λεφτά χάθηκαν, αλλά οι κατηγορούμενοι ελεύθεροιΕννέα χρόνια μετά το μεγαλύτερο «κανόνι» στην ασφαλιστική αγορά, της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ», από το οποίο χιλιάδες πολίτες έχασαν τους κόπους μιας ζωής, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αθώωσε τη συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων, καταδικάζοντας μόνο δύο! Και αυτούς με βαριές ποινές αλλά τους άφησε …ελεύθερους έως ότου δικαστούν σε δεύτερο βαθμό. 

Το δικαστήριο αθώωσε 12 από τους συνολικά 14 κατηγορουμένους στην υπόθεση της «Ασπίς Πρόνοια», μεταξύ των οποίων, τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη ο οποίος ως γνωστόν δεν βρίσκεται, πλέον, στη ζωή.

Οι δικαστές, ύστερα από μία μακρά ακροαματική διαδικασία, έκριναν ότι δεν υπήρξε…. εγκληματική οργάνωση και άρα ουδεμία εμπλοκή μπορούν να έχουν η σύζυγος και τα παιδιά του άλλοτε επικεφαλής του ομίλου που είχαν προφυλακιστεί για 11 μήνες.



​Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έδρασε από το 2000 έως και το 2010Σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να έδρασε από το 2000 έως και το 2010 προβαίνοντας σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου «Ασπίς», όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.

Το κατηγορητήριο πάντως ανέφερε πως ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Τελικά, το δικαστήριο έκρινε ένοχους μόνο τους υπεύθυνους επενδύσεων της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ» και καταδίκασε, με αναστολή, τον ένα σε κάθειρξη 12 ετών, για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ενώ στον δεύτερο επέβαλε κάθειρξη 7 ετών. 

Ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής της υπόθεσης και πρώην μεγαλομέτοχος του Ομίλου Παύλος Ψωμιάδης απεβίωσε τον Ιούλιο του 2017 στις φυλακές Κορυδαλλού όπου ήταν κρατούμενος από το 2010. Ο Παύλος Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί για την υπόθεση «Ασπίς» σε κάθειρξη 22 ετών.

«Ετέθησαν οι βάσεις για την «διαφορετική» νομική αντιμετώπιση, της ποινικής ευθύνης της οικογένειας, με την ευρεία έννοια, η οποία ουδεμία σχέση έχει με τις πράξεις, ποινικές ή μη, του πατέρα και υπευθύνου δραστηριοτήτων» σχολίασε, με αφορμή την αθώωση των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, ο συνήγορος τους Γιάννης Αλετράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου