Breaking

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ψήφισμα της «Πελοπόννησος Πρώτα» για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη αποδέχθηκε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018


Ομόφωνο ψήφισμα για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, που έχει συγκλονίσει τη χώρα, εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 12/12/2018, μετά από πρόταση της «Πελοπόννησος Πρώτα» και συγκεκριμένα της περιφερειακής συμβούλου Στέλλας Καρλαύτη.


Το ψήφισμα έχει ως εξής:

«Η δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη έφερε στο προσκήνιο το θέμα της έμφυλης βίας προσθέτοντας έναν ακόμη κρίκο στη μακρά «αλυσίδα» των δολοφονημένων γυναικών.
Στη δολοφονία της Ελένης αναπαράγεται με τον πλέον δραματικό τρόπο το διαχρονικό στερεότυπο του κυρίαρχου αρσενικού και του υποταγμένου θηλυκού.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταδικάζει ομόφωνα με αποτροπιασμό την έμφυλη βία που θεμελιώνεται στην πατριαρχική δομή της κοινωνίας και ορθώνει το ανάστημά του απέναντι σε αυτή την κουλτούρα σεξισμού και μισογυνισμού.
Παράλληλα διαπιστώνει με αγανάκτηση ότι μέρος των ΜΜΕ και των Κοινωνικών Δικτύων σχολίασαν με σεξιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα το ποιόν της δολοφονημένης κοπέλας αναζητώντας «ηθικές ευθύνες» στην παθούσα.
Η Ελένη δολοφονήθηκε επειδή ήταν γυναίκα και επειδή είπε «όχι» έχοντας το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης όπως κάθε ελεύθερος άνθρωπος.
Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την αντίθεσή του στον βίαιο ξυλοδαρμό του ενός εκ των δύο δραστών στη φυλακή και καταδικάζει τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, καθώς έχει βαθιά την πεποίθηση ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται μόνον θεσμικά και όχι με συμπεριφορές αγέλης όπου κυριαρχεί το δίκαιο του ισχυρότερου και τα κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα.

Η περιφερειακή σύμβουλος
Στέλλα Καρλαύτη»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου