Ελεύθερος αφέθηκε σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου λίγο μετά τις 16:30 μ.μ. , από τις φυλακές στο Ναύπλιο, με βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς.

Την ελευθερία στον Ριχάρδο Μυλωνά που βρισκόταν προφυλακισμένος στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου και τους υπόλοιπους επτά προφυλακισμένους κατηγορούμενους για λαθρεμπορία στην υπόθεση χρυσού δίνει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τον Ριχάρδο Μυλωνά συνόδευε κατά την αποφυλάκιση του ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας, ενώ από νωρίς έξω από τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου βρίσκονταν τηλεοπτικά δίκτυα, φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι για να καλύψουν την αποφυλάκιση του τηλ-ενεχυροδανειστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου συντάχθηκαν και έκριναν ότι δεν συντρέχουν λόγοι για προφυλάκιση μετά την κατάρρευση του κατηγορητηρίου που αφορούσε το βασικό αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Στον γνωστό ενεχυροδανειστή επιβλήθηκε εγγύηση 200.000 ευρώ. Στον ενεχυροδανειστή και τον φερόμενο ως συναρχηγό του κυκλώματος επιβλήθηκαν και οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Στους υπόλοιπους έξι επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι χωρίς εγγυοδοσία.

Όλοι αφήνονται λοιπόν ελεύθεροι με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, το οποίο έκανε δεκτές τις αιτήσεις αποφυλάκισης, κρίνοντας ότι διαθέτουν μόνιμη και σταθερή κατοικία, δεν έχουν κάνει προπαρασκευαστικές ενέργειες για να διευκολύνουν τη φυγή τους από τη χώρα ούτε υπήρξαν κατά το παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικοι ούτε έχουν καταδικασθεί για αξιόποινες πράξεις.

Ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας ανέφερε:«Αισθάνομαι νομική αμηχανία για τους περιοριστικούς όρους που επιβλήθηκαν στον πελάτη μου. Δεν δυσκολεύτηκα να βρω τις 200.000 ευρώ (σ.σ. εγγύηση). Η υπόθεση έχει βαρύνει πολύ». Παράλληλα ο κ. Κούγιας είπε ότι «ο πελάτης μου θα έπρεπε να στραφεί εναντίον όλων όσων τον κατηγόρησαν».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr