Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν δεκατρία άτομα, από τα οποία τα δέκα είναι μέλη της οργάνωσης.Σε βάρος των μελών της εγκληματική οργάνωσης σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Τα υπόλοιπα τρία άτομα, κατηγορούνται για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς
Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, με τη συνδρομή δικαστικών λειτουργών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ποσότητες κάνναβης, χρήματα, οχήματα, όπλα, αρχαία νομίσματα 
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις -150.000- ευρώ 
Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο συνολικά -3.219- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -2.172,5- γραμμαρίων κ.ά.
Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε περιοχές της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας και η σύλληψη των μελών της, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένων και ταυτόχρονων αστυνομικών επιχειρήσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν χθες (12.12.2018) στους νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας.
Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συμμετοχή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, του Αστυνομικού Τμήματος Γαργαλιάνων, της Ομάδας Ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος Τριφυλίας, του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα.
Ειδικότερα, συνελήφθησαν δέκα (10) ημεδαποί, ηλικίας από 39 έως 61 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νομοθεσιών περί ναρκωτικών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενώ δύο (2) εξ αυτών κατηγορούνται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τρία (3) ακόμη άτομα, τα οποία κατηγορούνται για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Για την αποδόμηση του κυκλώματος, προηγήθηκε πολύμηνη και συστηματική αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από αυτή, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων της έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας διακριβώθηκε η ιεραρχική δομή της οργάνωσης και ταυτοποιήθηκε η δράση των μελών της, η οποία χρονολογείται τουλάχιστον από τις αρχές τρέχοντος έτους.
Αναλυτικότερα, εξακριβώθηκε ότι ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας 49χρονος, ο οποίος μαζί με έναν 53χρονο κι έναν 61χρονο καλλιεργούσαν φυτείες κάνναβης και συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση, σαφή ιεραρχική δομή, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης κάνναβης σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου.
Στα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης είχαν ανατεθεί διάφοροι ρόλοι που σχετίζονταν με την προμήθεια, τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη διακίνηση των ναρκωτικών.
Προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης,  κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, χρησιμοποιούσαν ειδική συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν χθες (12.12.2018) σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους και οχήματα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -202,4- γραμμαρίων,
  • τσιγαριλίκι κάνναβης,
  • Δεκατέσσερα (14) δισκία που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά,
  • πιστόλι κρότου,
  • είκοσι τέσσερα (24) φυσίγγια κρότου,
  • τρία (3) κυνηγετικά όπλα, τα οποία κατείχαν παράνομα,
  • το χρηματικό ποσό των -665- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων,
  • τρία (3) οχήματα,
  • τρεις (3) ζυγαριές ακριβείας,
  • δώδεκα (10) κινητά τηλέφωνα,
  • δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων,
  • είκοσι τρία (23) χάλκινα νομίσματα ελληνιστικής, ρωμαϊκής, βυζαντινής και νεότερης περιόδου,
  • τμήμα λίθινης πλάκας με εγχάρακτη επιγραφή νεότερης περιόδου,
  • ένας μεσαιωνικός χάρτης και
  • δύο (2) βιβλία σχετικά με την αρχαιοκαπηλία
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, η οποία είχε συστηματικό χαρακτήρα,είχαν διακινήσει ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που υπερβαίνει τις -150.000- ευρώ.
Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης, είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο  συνολικά -3.219- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους -2.172,5- γραμμαρίων κ.ά.. (Σχετικά τα από 13.4.2018,  22.8.2018 και 5.9.2017  Δελτία Τύπου)
Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης της εγκληματικής δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων σε αυτή και η ενδεχομένη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς εγκληματικές ομάδες.