Breaking

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Σε κλοιό παγετού η χώρα

 27 Δεκεμβρίου 2018

Σε κλοιό παγετού η χώρα Κύμα ψύχους «σαρώνει» τη χώρα. Η θερμοκρασία από το πρωί της Τετάρτης έχει πέσει πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν σε αρκετές περιοχές. Ορεινοί μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν ελάχιστη θερμοκρασία χαμηλότερη των -10 βαθμών Κελσίου, όπως ο Παρνασσός με ελάχιστη τιμή -13,2°C, το Καϊμακτσαλάν -12,6°C, το Σέλι -11,9°C, η Βασιλίτσα -11,3°C και ο Λαϊλιάς Σερρών με -10,7°C.

Αλλά και σε αρκετές κατοικημένες περιοχές ο υδράργυρος υποχώρησε στους -8 έως -9 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το meteo ρεκόρ σημειώθηκε στον Άγιο Παύλο Ημαθίας με -9,1 βαθμούς και ακολούθησαν Περτούλι Τρικάλων (-8,8°C), Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-8,7°C), Νευροκόπι (-8,3°C), Άγιος Δημήτριος Ολύμπου (-8,1°C) και Γρεβενά με -8,0 βαθμούς Κελσίου.



Διακοπή κυκλοφορίας στην Πάρνηθα 

Με προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, όπως αναφέρει η Τροχαία.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, η κίνηση των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα και ειδικότερα από το ύψος του τελεφερίκ έως το καζίνο πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες


Χαμηλές είναι οι θερμοκρασίες στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.



Αναλυτικά, σύμφωνα με την Τροχαία αλυσίδες απαιτούνται:

ΦΛΩΡΙΝΑ
-Επ. Ο. Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από 10ο έως 30ο χλμ.
-Ε. Ο. Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από 4ο έως 28ο χλμ.
-Επ. Ο. Αετού-Νυμφαίου, από 2ο έως 9ο χλμ.
-Ορεινό Επαρχιακό δίκτυο του Δ. Φλώρινας.
-Ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Πρεσπών.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ
-Ε.Ο. Καστοριάς – Φλωρίνης (μέσω Βίτσιου), από 18ο – 28ο χλμ.
ΗΜΑΘΙΑ
-Δημ. Ο. Νάουσας προς (3-5) Πηγάδια, από 10ο έως 17ο χλμ. (Χ/Κ).
-Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Βέροιας- Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 91ο (Καστανιά) έως 97ο χλμ., όρια με Ν. Κοζάνης.
-Επ. Ο. Βέροιας – Σελίου, από 19ο (δ/ση Κωστοχωρίου) έως 26ο (Χ/Κ Σελίου).
-Δημ. Ο. Νάουσας – Σελίου, από 10ο έως 17ο (Χ/Κ Σελίου).

ΠΕΛΛΑ
-Οδικό δίκτυο Τ.Κ. Κερασιάς προς το Χ/Κ Βόρας, από το 7ο χλμ. (δευτερεύον οδικό δίκτυο πρόσβασης στο Χ/Κ).

Ανεμολόγιο (ροές ανέμου)

Τετάρτη ώρα 20.00
Τετάρτη ώρα 20.00


Πέμπτη ώρα 5.00
Πέμπτη ώρα 5.00


Πέμπτη ώρα 8.00
Πέμπτη ώρα 8.00

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Καλές καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά, τοπικά ισχυρό παγετό νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά και σταδιακή μικρή εξασθένηση των βοριάδων στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018. Περισσότερες θα είναι οι νεφώσεις στην Εύβοια όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στα ορεινά και στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ενδεχομένως λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες, η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες.

Χάρτης πρόγνωσης της θερμοκρασίας - Πέμπτη ώρα 8.00
Χάρτης πρόγνωσης της θερμοκρασίας - Πέμπτη ώρα 8.00


H θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 10, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 7 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και μέχρι το μεσημέρι στα βορειοδυτικά πελάγη βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Χάρτης πρόγνωσης της θερμοκρασίας - Πέμπτη ώρα 14.00
Χάρτης πρόγνωσης της θερμοκρασίας - Πέμπτη ώρα 14.00


Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθούν 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια, αλλά και αρκετό κρύο τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη:










Πηγή φωτογραφιών: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου