Breaking

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Το τερμάτισε: Σπίτι με 150.000 λαμπιόνια κλέβει την χριστουγεννιάτικη παράσταση (vid)


Μία μοναδική «ατραξιόν» αποτελεί εδώ και χρόνια ο χριστουγεννιάτικος εξωτερικός φωτισμός μίας μονοκατοικίας στο προάστιο Βάγκραμ της αυστριακής πόλης Τουλν, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα δυτικά της Βιέννης, για τον οποίο φροντίζουν φέτος ακριβώς 150.400 λαμπιόνια - αριθμός ρεκόρ, όπως αναφέρεται από ειδικούς.

Ολόκληρη η κατοικία εξωτερικά, στο σύνολο της έκτασής του ο κήπος με καθένα δένδρο και όλους τους θάμνους και τα φυτά, αλλά και οι πολλές φάτνες σε διάφορα σημεία, η τρισδιάστατη αποτύπωση ενός τοπίου του βορείου πόλου και τα δύο τρενάκια που διασχίζουν τον κήπο, έχουν «στολιστεί» με τα δεκάδες χιλιάδες λαμπιόνια, επάνω σε καλωδιώσεις μήκους δέκα χιλιομέτρων, που τροφοδοτούνται από συνολικά 842 ρευματοδότες (πρίζες).

Αυτή η «χριστουγεννιάτικη θάλασσα φωτός» δεν προορίζεται μόνο για τους ενοίκους του σπιτιού, την οικογένεια του Χέρμπερτ Τίροκ, αλλά είναι ανοικτή σε κάθε επισκέπτη που είναι ευπρόσδεκτος όλη την περίοδο, πριν, και κατά την διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών.



Όπως αναφέρει ο ίδιος, πολύ πρόσφατα είχαν φτάσει ταυτόχρονα τρία λεωφορεία, και πάνω από 100 επισκέπτες βρέθηκαν στον κήπο να θαυμάζουν την «λαμπερή ατραξιόν».

Η φωταγώγηση ξεκινά κάθε ημέρα, στην διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων της προχριστουγεννιάτικης περιόδου της αποκαλούμενης «Αντβέντ», όπως και τις ημέρες των Χριστουγέννων, στις 16.15 το απόγευμα και σταματά στις 22.00 την νύχτα, τηρώντας την νυχτερινή ησυχία.

Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης, ποτέ δεν υπήρξαν προβλήματα με τους γείτονες, οι οποίοι απολαμβάνουν και οι ίδιοι αυτή την πανδαισία φωτός, που έχει παράδοση ήδη από το 1992, με κάθε νέο χρόνο να προστίθενται επιπλέον λαμπιόνια, ενώ οι σχετικές προετοιμασίες φέρεται να αρχίζουν ήδη στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Επειδή πρόκειται για λαμπιόνια LED, το κόστος αυτής της φωταγώγησης-ρεκόρ δεν είναι υπερβολικό, όπως εξηγεί ο Χέρμπερτ Τίροκ, και έτσι τα επιπλέον έξοδα για το ρεύμα που καταναλώνεται, δεν υπερβαίνει τα 400 ευρώ τον χρόνο.

Για την οικογένειά του, τα Χριστούγεννα είναι ότι σημαντικότερο υπάρχει για αυτή ολόκληρο τον χρόνο και η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής της, αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου