Breaking

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

«Η ανθρώπινη βλακεία είναι ακατανίκητη, κυριολεκτικά»


Αποτέλεσμα εικόνας για περι βλακειας ο λογος

Πως και ασχολήθηκα με τον ανθρώπινη βλακεία θα με ρωτήσει κάποιος και θα του απαντήσω το εξής…. θα του απαντήσω λέγοντας την αλήθεια και μόνο αυτή και όχι μπούρδες ή βλακείες για να δικαιολογήσω, τα αδικαιολόγητα….. πολλά από τα θέματα μου με τα οποία καταπιάνομαι,είναι ύστερα από τσιγκλίσματα  που έχω δεχτεί σε συζητήσεις με καθηγητές καφενείων και λοιπούς φιλοσόφους.
Και ένας λόγος που έχω επιλέξει σαν τρόπο ζωής τον «ΛΟΥΚΙΛΟΥΚΙΣΜΟ» (ΔΙΚΗ ΜΟΥ Η ΛΕΞΗΣ)  είναι ότι δεν υπάρχουν πλέον ανοχές και το κυριότερο δεν υπάρχουν αντοχές από μέρους μου να αντιμετωπίσω την κάθε βλακεία που θα ακούω…και δόξα τον θεό οι φιλόσοφοι του φραπενείου αυξάνονται και πληθαίνουν μέρα με την μέρα!!!!!
Λένε λοιπόν ότι η βλακεία κάνει τον βλάκα να επιπλέει-με ότι αυτό συνεπάγεται- ,τον κάνει κακό μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και το κυριότερο τον εμφανίζει να είναι πάντα ο ΝΙΚΗΤΗΣ!
Ρώτησαν τα παρακάτω κάποτε έναν σοφό για την βλακεία :
«Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό του βλάκα; «ποιο είναι αυτό που τον κάνει ακατανίκητο, ανυπέρβλητα κακό και πάντα νικητή;»
Σκέφτεται ολίγον μονολογώντας…. Το μεγάλο μυστικό του βλάκα, χμ….Ε... μάλλον ότι δεν του περνά καν από το μυαλό, δεν διανοείται ότι μπορεί για μια στιγμή να ‘χει άδικο. Κι αν του περάσει μια στάλα υποψίας από το μυαλό, γρήγορα τη διώχνει.
Να σκεφτεί ότι αυτός είναι βλαξ; Ποτέ των ποτών. Οι άλλοι είναι πάντα βλάκες. Έτσι γίνεται αδίσταχτα θρασύς, υπέροχα επικίνδυνος, ανυπέρβλητα αλαζονικός. Και πείθει. Και μην  γελιόμαστε, διότι υπάρχουν πάντα αρκετοί βλάκες για να σχηματίσουν μια πλειοψηφία. Πιστεύω είπε ο Κόινερ ότι αυτό είναι το μυστικό όπλο του βλάκα. Και γι αυτό ακριβώς πρέπει να εξολοθρεύουμε τη βλακεία, γιατί κάνει βλάκες αυτούς που τη συναντούν.
Τον ρώτησαν πολλά,όπως το παρακάτω:
«Άραγε η βλακεία οδηγεί στην κακία ή η κακία οδηγεί στην βλακεία; 
-Ούτε το ένα ούτε το άλλο .. Απάντησε o σοφός. Και τα δυο δεν είναι παρά συμπτώματα. Η βαθύτερη αιτία είναι η δυσανεξία απέναντι σε ένα Απύθμενο εσωτερικό κενό...
Ο Βλάξ το Υποψιάζεται , αλλά καθώς αδυνατεί να το παραδεχτεί, το Απωθεί.
«Ποιες δραστηριότητες επιλέγει συνήθως ο Βλάκας ήταν μια ακόμα ερώτηση;»
-Επειδή είναι ανασφαλής επιλεγεί δραστηριότητες που του δίνουν μια Ψευδαίσθηση παντοδυναμίας. Καθώς είναι περιορισμένος στην Βλακεία του, διαθέτει και ορισμένα πλεονεκτήματα: Οργανωτικότητα, επιμονή και υπομονή, Τα καταφέρνει σχεδόν πάντα και συνήθως οικειοποιείται τις δουλειές άλλων.
Εξάλλου διαθέτει και ένα σπάνιο χάρισμα: δεν έχει καθόλου την αίσθηση της Ευγνωμοσύνης...
Καθώς επίσης είναι και βλάκας δεν μπορεί να διανοηθεί ότι κάνει κάτι το κακό, καρπωμένος τον πνευματικό ή μη μόχθο, άλλων.
Αυτό αποτελεί συνέπεια του μυστικού όπλου του βλάκα….
«Ποια Ύπαρξη ενοχλεί περισσότερο τον Βλάκα;»
-Η αλογόμυγα ... Γιατί τον βάζει σε υποψίες αυτογνωσίας.
«Ναι... Αλλά γιατί από την άλλη η αλογόμυγα πάει και κολάι στα μούτρα του Βλάκα;»
– Διότι δεν μπορεί να ανεχτεί την Βλακεία... Αυτή είναι η μοίρα της αλογόμυγας .
«Και γιατί ο Βλάκας παρόλο που είναι πιο δυνατός από την αλογόμυγα, δεν την εξοντώνει;»
-Και αυτό διότι είναι βλάκας και υπερβολικός. Προσπαθεί να την εξοντώσει με κανονιές... Μονό ένας βλάκας θα προσπαθούσε να εξοντώσει μια Αλογόμυγα με κανόνι...-
Έχει πει πολλά ο σοφός γύρω από την βλακεία… σταματώ εδώ!!!!
Κοιτάξτε γύρω σας αν υπάρχουν τέτοια χαρακτηριστικά σε ανθρώπους που ζούνε στον περίγυρο σας. Μην ξεχάσω να πω ότι τον ρώτησαν και για αυτούς-τους βλάκες δηλαδή- που έχουν διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά….!! Τι απάντησε; διαβάστε το!!!!
Σαν υστερόγραφο θα σας καταθέσω ένα ακόμα κομμάτι από τις απόψεις του Κόινερ περί βλακείας….!!! Διαβάστε το!!!!!!!!!
Αναφέρει σαν παράδειγμα οσοφός, το παρακάτω…
Τους λέει ότι η Βίβλος γράφει…..” είπε ο Άφρων: Δεν υπάρχει Θεός ” και λέει ο Άφρων (δηλαδή ο Βλάξ)!!!!! «Είδατε ; Το λέει και η Βίβλος. Δεν υπάρχει θεός.»
«Δηλαδή τι θέλετε να μας πείτε; Ότι υπάρχει Θεός;»
-Αγαπητό μου παιδί . Δεν ξέρω αν υπάρχει Ή δεν υπάρχει Θεός. Εκείνο για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι η Ανθρώπινη Βλακεία είναι Ακατανίκητη, κυριολεκτικά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου