Breaking

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Στο Δημοτικό Σχολείο Περαχώρας το 1ο Βραβείο Ποίησης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Έκτης (Στ΄) τάξης του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, απέσπασαν το 1ο βραβείο στον 3ο Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» και στην κατηγορία «ΠΟΙΗΜΑ» με τη σύνθεση του ποιήματος «Μύθων και Ιστορίας Τραγούδι…».

Την επιμέλεια για την ομαδική μαθητική δημιουργία και τη φροντίδα της συμμετοχής στον διαγωνισμό είχε ο δάσκαλος της τάξης, κ. Γεωργίου Νικόλαος.
Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠ.Π.Ε.Θ, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και πήραν μέρος σε αυτόν σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καθώς και σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού.
Η εκδήλωση της βράβευσης θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Οι μαθητές/τριες της Έκτης τάξης (Στ΄) τάξης κατά τη διάρκεια του 2ου τριμήνου – στο πλαίσιο των 100 χρόνων μνήμης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου – με την καθοδήγηση του δασκάλου τους, εκπόνησαν Εκπαιδευτικό Πολιτιστικό Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων με θέμα τον Ποντιακό Ελληνισμό, γνώρισαν την ιστορία των Ποντίων, τον πολιτισμό τους, τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Ελλάδας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας.
Πηγή: loutraki365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου