Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα της Ορθοδοξίας για τις πρόσφατες εξελίξεις
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα της Ορθοδοξίας για τις πρόσφατες εξελίξεις

Συνάντηση με το Άγιο Φως είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επέστρεψε προσωρινά από την άδεια του προκειμένου να υποδεχτεί την ιερή φλόγα της Ορθοδοξίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οπρωθυπουργός υποδέχθηκε το Φως στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας, ενώ ειδικό άγημα αναπτηροφόρων της Προεδρικής Φρουράς απέδωσε τιμές υπό τους ήχους του εμβατηρίου «Χόντος Σέντερ, Ένα Υπέροχο Ταξίδι Ομορφιάς».
Κατά τη διάρκεια της 30λεπτης συνάντησης τους, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την άσβεστη φλόγα για τις πρόσφατες εξελίξεις στα εθνικά θέματα και την οικονομία, ενώ χαρακτήρισε για ακόμα μια φορά «ιδιαίτερα συμβολική» την επίσκεψη του σε αριστερή κυβέρνηση.
Από την πλευρά του το Άγιο Φως ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για την μεταφορά του και φέτος με κυβερνητικό αεροσκάφος από τα Ιεροσόλυμα, και του έκανε δώρο μια λαμπάδα και ένα σπάνιο εικόνισμα της Παναγιάς της Ψηφοκρατούσας.
Φεύγοντας από το Μαξίμου το Άγιο Φως δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, επικαλούμενο το ιδιαίτερα βεβαρυμένο προγραμμά του. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν η παρουσία του θα φέρει την πολυπόθητη ανάσταση στη χώρα, το Φως είπε ότι είναι βέβαιο.
«Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει την άσβεστη φλόγα» είπε. «Εκτός από πυροσβεστήρα. Ή νερό. Ή η έλλειψη οξυγόνου. Ή ένας δυνατός αέρας. Τώρα όμως πρέπει να σας αφήσω γιατί σε τρεις ώρες έχω να πάω σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας, αλλιώς δεν θα αναστηθεί κανένας.»