Breaking

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Yeni Safak: Αποκαλύπτει αμερικανικό «απόρρητο» σενάριο πολέμου Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποκαλυπτικό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak έχει «τραβήξει» τα βλέμματα καθώς αναφέρεται σε σενάριο πολέμου που έχουν «στήσει» οι ΗΠΑ στο Αιγαίο ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Η Yeni Safak, ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά έχει αναρτήσει και σχετικούς χάρτες οι οποίοι «αποκαλύπτουν» τις κινήσεις και των δύο πλευρών αλλά και τις ένοπλες συγκρούσεις που..θα λάμβαναν χώρα σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου στο Αιγαίο!
Σύμφωνα με την τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα, λοιπόν, σε βιβλίο με τίτλο «Τακτικές στόλου και ναυτικές επιχειρήσεις», που δημοσιεύθηκε από το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρουσιάζεται το σενάριο στρατιωτικής δράσης της Τουρκίας και των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αιγαίο με το 6ο Ναυτικό των ΗΠΑ να πλήττει το τουρκικό ναυτικό.
Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου είναι ο πρώην διοικητής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και πρώην ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (ΝΑΤΟ SACEUR), απόστρατος ναύαρχος Ιωάννης Σταυρίδης, ο οποίος βοηθά ακόμα στην ανάπτυξη τακτικών και στρατηγικών για το ναυτικό των ΗΠΑ.
Το άρθρο της Yeni Shafak «Ο 6ος στόλος θα χτυπήσει την Τουρκία» υποδεικνύει ότι ο αριθμός των στρατιωτικών σεναρίων με στόχο την Τουρκία αυξάνεται διαρκώς στους στρατιωτικούς κύκλους του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
Υπάρχει, μάλιστα, ένα τμήμα στο βιβλίο που ονομάζεται «Πόλεμος στο Αιγαίο». Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο βιβλίο, η Ελλάδα αποφασίζει να αναπτύξει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στα νότια της Κύπρου.
Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό το σενάριο, η Τουρκία απευθύνει μια αυστηρή προειδοποίηση στην Αθήνα. Η ελληνική πλευρά δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της και στέλνει τα πλοία της στην Κύπρο.
Σε απάντηση ο τουρκικός στρατός πλήττει τα ελληνικά πλοία. Τούρκοι αρχηγοί ξεκινούν στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω.
Το κεφάλαιο «Πόλεμος στο Αιγαίο» βασίζεται στον σύγχρονο γεωγραφικό χάρτη της Τουρκίας. Το βιβλίο προβλέπει τις πιθανές ενέργειες της τουρκικής και ελληνικής ηγεσίας.
Επίσης, όπως αναφέρεται, στο βιβλίο του Αμερικανικού Ινστιτούτου περιγράφονται τα βήματα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρόληψη πιθανών εχθροπραξιών μεταξύ Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία και η Ελλάδα περιγράφονται στο βιβλίο ως «δύο ορκισμένοι εχθροί».
«Το σενάριο, στο οποίο αναπτύσσεται ο 6ος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην περιοχή, συγκρούεται με το τουρκικό ναυτικό, μιλά για την έναρξη της ανοικτής στρατιωτικής διένεξης μεταξύ της Άγκυρας και της Αθήνας για την Κύπρο και για τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών που υποστηρίζουν τα ελληνικά πλευρά σε αυτή την αντιπαράθεση», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα.
Με πληροφορίες από: Sputnik / Yeni Safak 
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου