Breaking

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΜε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες που ενδεχομένως να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.
Αναλυτικά:

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους στα πελάγη.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένονται: 
1. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν:
Α. Την Πέμπτη (28-03-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του νοτίου Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι την υπόλοιπη Πελοπόννησο, ενώ σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) και την Κρήτη και από το βράδυ τα Δωδεκάνησα.
Β. Την Παρασκευή (29-03-2019) τις Κυκλάδες (κυρίως τις νότιες) τις πρωινές ώρες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες προβλέπεται εξασθένηση.
2. Πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι, των οποίων η ένταση θα φθάσει τα 8 μποφόρ και βαθμιαία την Πέμπτη (28-03-2019) αρχικά στο Ιόνιο και μέχρι το βράδυ στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.
Σταδιακή εξασθένηση αναμένεται στο Ιόνιο από το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ στο Αιγαίο οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι προβλέπεται να διατηρηθούν έως το μεσημέρι του Σαββάτου (30-03-2019).
Υετός (βράδυ Τετάρτης)
Υετός (βράδυ Τετάρτης)
Υετός την Πέμπτη
Υετός την Πέμπτη
Υετός την Παρασκευή
Υετός την Παρασκευή
Η πρόγνωση του Meteo
Από σήμερα Τετάρτη και έως το τέλος του μήνα ο καιρός θα χαλάσει και θα αποκτήσει ένα χειμωνιάτικο «πρόσωπο», καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα διασχίσει τα νότια τμήματα της Ελλάδας κινούμενο προς τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).
Αναμένεται από την Πέμπτη η έλευση ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών από τα βόρεια και η επικράτηση θυελλωδών έως πολύ θυελλωδών βοριάδων μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Η θερμοκρασία σταδιακά θα υποχωρήσει σημαντικά, ενώ παράλληλα στα ανατολικά και στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ, οι οποίοι αναμένεται να παρουσιάσουν ιδιαίτερη… εμμονή.

Άνεμοι το απόγευμα της Πέμπτης
Άνεμοι το απόγευμα της Πέμπτης
Άνεμοι (πρωί Παρασκευής)
Άνεμοι (πρωί Παρασκευής)
Τα εντονότερα φαινόμενα προβλέπονται κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένης εκ νέου της Κρήτης. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά, ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες και θα εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά και κυρίως στην Κρήτη.
Θερμοκρασίες το μεσημέρι της Πέμπτης
Θερμοκρασίες το μεσημέρι της Πέμπτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου