Breaking

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον φόνο της Τοπαλούδη

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019

Φρικιαστικές λεπτομέρειες για τον φόνο της ΤοπαλούδηΓια την Δευτέρα μετατέθηκε, λόγω μη υποβολής αρμοδίως της ιατρικής πραγματογνωμοσύνης για την κατάσταση της υγείας του, η υποβολή από τον κ. Γιάννη Χριστοδούλου, συνήγορο υπεράσπισης του 23χρονου Ρομά, που κατηγορείται για βιασμό από κοινού με τον 19χρονο Αλβανό, κατηγορούμενο και για την δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, του αιτήματος για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Δημοκρατική», από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πράγματι πάσχει από ψυχική νόσο πλήν όμως δεν έχει ακόμη καταστεί σαφές αν το όριο αναπηρίας του είναι ανώτερο από το 67% που προβλέπει ο νόμος για την υπαγωγή του στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου κι αν θα απαιτηθεί η εξέτασή του από αρμόδια επιτροπή για να διαπιστωθεί αν πράγματι πληροί τους όρους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος επρόκειτο να μεταχθεί από τα κρατητήρια του ΑΤ Ρόδου στις φυλακές Γρεβενών χθες το απόγευμα ενώ σήμερα, εκτός απροόπτου αναμένεται στη Ρόδο από τις ίδιες φυλακές με μεταγωγή από την Αθήνα ο 19χρονος Αλβανός.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται στο μεταξύ από την κ. Ανακρίτρια Ρόδου η κυρία Ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ειδικότερα ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν επιβεβαιώθηκε, επί του παρόντος, πληροφορία που θέλει την άτυχη φοιτήτρια να συνομίλησε μέσω κινητού της τηλεφώνου τον Ιανουάριο του 2018 με κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας του πατέρα του 21χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου για τον φόνο και τον βιασμό της, το οποίο φέρεται να χρησιμοποιούσε ο τελευταίος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι από την άρση του απορρήτου, που έχει ολοκληρωθεί εν μέρει, κι από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι δεν αποκλείεται να υποβληθούν και νέα στοιχεία από τις έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στο προσεχές διάστημα.

​Από το ψηφιακό υλικό που έχει διαβιβαστεί από την ΔΕΕ και το Λιμενικό στο πλαίσιο της έρευνας, προκύπτουν πραγματικά φρικιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημαΑπό εκεί και πέρα από το ψηφιακό υλικό που έχει διαβιβαστεί από την ΔΕΕ και το Λιμενικό στο πλαίσιο της έρευνας, προκύπτουν πραγματικά φρικιαστικές λεπτομέρειες για το έγκλημα που διεπράχθη στο εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου Ροδίτη στους Πεύκους.

Πιο συγκεκριμένα διαπιστώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι «διασκέδαζαν» πριν το έγκλημα στην κουζίνα της οικίας και κατανάλωναν βότκα ενώ μετά το έγκλημα οι κηλίδες αίματος σε τοίχους, σε έπιπλα και στο μπάνιο παρέμειναν εμφανείς και είναι πλέον αποδείξεις για την βαρβαρότητα που επέδειξαν.

Ανατριχιαστικό είναι το θέαμα κουζινομάχαιρου το οποίο έχει στραβώσει που βρέθηκε σε απόμερο σημείο στην παραλία Γκίνας, όπου πέταξαν κακήν κακώς αποδεικτικά στοιχεία για την εγκληματική δράση τους ενώ βρέθηκαν όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική» και δύο προφυλακτικά.

Βρέθηκαν αποτυπώματα των δραστών σε ένα μπουκάλι με βότκα, σε βάζα και τζάμια, σε κούπες και σε ένα κουτί πορτοκαλάδας. Βρέθηκε εξάλλου και δακτυλικό αποτύπωμα της άτυχης φοιτήτριας σε μια συσκευασία σοκολάτας.

Αποτελέσματα από τις εργαστηριακές εξετάσεις από τα αντικείμενα – στοιχεία που βρέθηκαν σε απόσταση 150 μέτρων από τον γκρεμό όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα της δεν φέρεται να υφίστανται ακόμη.

Εχουν βρεθεί ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, δύο σφουγγάρια, δύο πετσέτες, μια συσκευασία καπνού, κάλτσες, ανδρικά εσώρουχα, δύο μαχαίρια κουζίνας, δύο προφυλακτικά, ένα κάλυμμα σίδερου, το ηλεκτρικό σίδερο, μπλούζες και μια σκισμένη ζακέτα.

Δείτε φωτογραφίες:













Επιπλέον η κ. Ανακρίτρια προσπάθησε με την λήψη καταθέσεων από εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να σκιαγραφήσει την προσωπικότητα των δύο κατηγορουμένων.

Προέκυψε ειδικότερα ότι ο 21χρονος Ροδίτης αλλά και ο 19χρονος Αλβανός, ήταν άτομα παραβατικά, που δημιουργούσαν κατ’ επανάληψη προβλήματα στα σχολεία που φοιτούσαν, που εμπλέκοντο σε καβγάδες και δυσχέραιναν το εκπαιδευτικό έργο.

Μάλιστα στη δικογραφία, περιλαμβάνονται στοιχεία από τα ποινολόγια των σχολείων και των βιβλίων συμβάντων απ’ όπου και προκύπτει η παραβατική συμπεριφορά τους.

​Νεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας παγκόσμιος πρωταθλητής Ζίου Ζίτσου για τον τραυματισμό του από τον 21χρονο Ροδίτη, κατηγορούμενο για τη δολοφονία της φοιτήτριαςΝεότερα στοιχεία αναφέρουν ότι κατέθεσε ενώπιον της ανακρίτριας παγκόσμιος πρωταθλητής Ζίου Ζίτσου για τον τραυματισμό του από τον 21χρονο Ροδίτη, κατηγορούμενο για τη δολοφονία της φοιτήτριας.

Συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει τον 21χρονο και πως το περιστατικό αφορά σε τροχαίο ατύχημα για το οποίο αποκλειστικά υπαίτιος ήταν ο 21χρονος. Ειδικότερα, την 8η Ιουνίου 2018 κινούμενος στους Πεύκους ο 29χρονος αθλητής με το μοτοποδήλατό του συγκρούστηκε μετωπικά με τον 21χρονο Ροδίτη ο οποίος εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κάνοντας «σούζα». Από το ατύχημα αυτό ο 29χρονος αθλητής υπέστη βαρύ τραυματισμό που τον άφησε εκτός των επαγγελματικών του υποχρεώσεων και έχει κινηθεί δικαστικά κατά του 21χρονου.

Ενώπιον της ανακρίτριας έχουν καταθέσει ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός στους οποίους είχε απευθυνθεί η Ελένη Τοπαλούδη πριν από ένα χρόνο. Και οι δύο αστυνομικοί διευκρίνισαν πως η 21χρονη φοιτήτρια δεν είχε καταγγείλει βιασμό αλλά επεδίωξε ενημέρωση για τυχόν μέτρα που μπορεί να λάβει σε περίπτωση που ένα βίντεο που είχε τραβήξει ο ένας εξ’ αυτών εμφανιζόταν στο διαδίκτυο.
Ο αξιωματικός υπηρεσίας έδωσε τα στοιχεία του στη φοιτήτρια, την ενημέρωσε για όποιες δυνατότητες είχε προκειμένου να κινηθεί νομικά και της είπε πως οτιδήποτε θελήσει να προσέλθει ξανά στην ασφάλεια.

Διευκρινίστηκε μάλιστα πως το περιστατικό αυτό δεν καταγράφηκε σε κάποιο βιβλίο λόγω της μεγάλης προσέλευσης πολιτών στην υπηρεσία για ποικίλα ζητήματα και για το γεγονός ότι η φοιτήτρια επιφυλάχθηκε να προσέλθει ξανά στην υπηρεσία προκειμένου να υποβάλει έγκληση, πράγμα όμως που δεν έπραξε.

Στο μεταξύ, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής» αναζητούνται πλέον απαντήσεις και μέσω του Facebook. Η κ. Ανακρίτρια έχει εκδώσει ήδη διάταξη για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στα μηνύματα που υπάρχουν στους λογαριασμούς των κατηγορούμενων και του θύματος.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου