Breaking

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Mεγάλη ομάδα

 14 Δεκεμβρίου 2018

Mεγάλη ομάδα Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη
Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ευρωπαϊκή του ιστορία πανηγύρισε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός.
Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο, καθώς επικράτησαν με 3-1 σκορ της Μίλαν στο «Καραϊσκάκη» και πήραν μία παλικαρίσια πρόκριση για τους «32» του Europa League, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης τους «ροσονέρι».

Τα γκολ του αγώνα

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για τους Πειραιώτες, ωστόσο στην επανάληψη οι παίκτες του Μαρτίνς, καταθέτοντας ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, έφτασαν στη «χρυσή» νίκη με διαφορά δύο τερμάτων, που τους χάρισε το πολυπόθητο εισιτήριο.

Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στην κεφαλιά του Σισέ στο 60΄ και το αυτογκόλ του Ζαπάτα στο 70΄. Ο ίδιος παίκτης δύο λεπτά αργότερα σκόραρε και στην άλλη εστία, μειώνοντας για τους «ροσονέρι», ωστόσο στο 81' ο Κώστας Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγραψε το 3-1, που πανηγυρίστηκε δεόντως στο φαληρικό γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ως δεύτερος του ομίλου, καθώς την πρώτη θέση κατέλαβε η Μπέτις.


Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι πολύ επιθετικά. Άλλωστε δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς καθώς, όπως προαναφέραμε, δεν ήθελε απλά νίκη κόντρα στη Μίλαν, η οποία, ως γνωστόν, διαθέτει μία από τις πιο βαριές φανέλες στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό στερέωμα, αλλά έψαχνε επικράτηση με δύο γκολ διαφορά, προκειμένου να υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ομάδα του Μαρτίνς δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 15ο λεπτό λίγο έλειψε να γίνει το 1-0, ωστόσο ο Γκερέρο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Ρέινα. 

Στη συνέχεια η Μίλαν άρχισε να ξεδιπλώνει την ποιότητά της στον αγωνιστικό χώρο, με τον Σα να ενεργεί σωτήρια στο 18’ στην προσπάθεια του Ιγκουαΐν και ένα λεπτό αργότερα στην κεφαλιά του Ζαπάτα, κρατώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάει στα αποδυτήρια, όντας μπροστά στο σκορ, ωστόσο και ο έτερος  γκολκίπερ της αναμέτρησης, ο Πέπε Ρέινα είπε «όχι» στο 31' και στο 44' σε εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη.

Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο με τους Πειραιώτες να βλέπουν το έργο τους για τη μεγάλη νίκη-ανατροπή να γίνεται πιο δύσκολο.

Πάντως απ' ότι φάνηκε στον Ολυμπιακό αρέσουν τα δύσκολα, καθώς στο δεύτερο μισό του αγώνα μπήκε αποφασισμένος να γράψει ιστορία. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν στο 48' και στο 51' με τον Φετφατζίδη, χωρίς όμως αυτές οι προσπάθειες να βρουν στόχο, ενώ στο 58' ο Ρέινα έβγαλε με διπλή προσπάθεια σουτ του Ομάρ από πλάγια.

Ο Ισπανός γκολκίπερ ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για να υπερασπιστεί την εστία του δύο λεπτά αργότερα. Πιο συγκεκριμένα, στο 60’ ο Ποντένσε έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, o Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα σταμάτησε στον Ιγκουαΐν, με τον Σισέ όμως να παίρνει το ριμπάουντ και με το κεφάλι να κάνει το 1-0.


Όπως ήταν φυσικό αυτό το γκολ έβαλε «φωτιά» στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης», με τους οπαδούς των ερυθρόλευκων, οι οποίοι είχαν κατακλύσει το φαληρικό γήπεδο γι' αυτόν τον μεγάλο αγώνα, να πανηγυρίζουν με τη ψυχή τους το τέρμα του Σενεγαλέζου αμυντικού.

Η ομάδα του Μάρτινς μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ της, όταν ο Φορτούνης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του βγήκε τετ α τετ με τον Ρέινα, αλλά τον κέρδισε ο τερματοφύλακας της Μίλαν, με τον Γκερέρο στη συνέχεια να στέλνει την μπάλα στο σώμα του Ζαπάτα. 

Επτά λεπτά αργότερα (70’) το φαληρικό γήπεδο σείστηκε για δεύτερη φορά. Ο Γκιγιέρμε έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ζαπάτα πήρε ύψος και «κρέμασε» τον Ρέινα, με το 2-0 που είχε μόλις διαμορφωθεί να δίνει την πρόκριση στους «ερυθρόλευκους».

Η Μίλαν όμως απάντησε άμεσα... Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ ο Ζαπάτα έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα και με το 2-1 η πλάστιγγα της πρόκρισης είχε γείρει εκ νέου προς την πλευρά των Ιταλών.

Παρά το γκολ που δέχτηκαν πάντως οι παίκτες του Ολυμπιακού, συνέχισαν την πίεσή τους και στο 75’ έφτασαν κοντά στο τρίτο γκολ, με τον Ομάρ να βρίσκει τον Γκερέρο, ο οποίος πλάσαρε, βλέποντας τον Αμπάτε να διώχνει με τάκλιν.


Στο 81’ ο Αμπάτε έγινε μοιραίος για την ομάδα του, καθώς μάρκαρε αντικανονικά τον Τοροσίδη μέσα στην περιοχή, με τον Μπαστιέν να δείχνει την εσχάτη των ποινών. 

Αυτήν τη χρυσή ευκαιρία για το 3-1 δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη ο Φορτούνης, ο οποίος με ψύχραιμη εκτέλεση νίκησε τον Ρέινα, δίνοντας στην ομάδα του σκορ πρόκρισης.

Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν, αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε να απειλήσει, κι έτσι ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία τεράστια πρόκριση, αφήνοντας τους «ροσονέρι» εκτός της συνέχειας του Europa League.

Κίτρινες: Κούτρης, Καμαρά, Σισέ - Ρέινα, Μπακαγιόκο, Αμπάτε, Τσαλχάνογλου

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): 
Σα - Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης - Γκιγέρμε, Καμαρά (79' Τοροσίδης) – Φετφατζίδης (69' Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85' Μπουχαλάκης) - Γκερέρο.

Μίλαν (Γκατούζο): 
Ρέινα - Καλάμπρια, Αμπάτε, Ζαπάτα, Ροντρίγκες (85' Χαλίλοβιτς) - Κεσί, Μπακαγιόκο, Τσαλχάνογλου - Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78' Λασάλτ).

Oι ξέφρενοι πανηγυρισμοί μετά τη λήξη του αγώνα:



  




  


  
  
  
  
  
Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου