Την 7ηΔεκεμβρίου 2018, κατόπιν μικρής δοκιμασίας,ετελειώθηεκδημήσασα προς Κύριον η Ρασοφόρος Μοναχή Πανσέμνη Φαρμάκη ετών 85, εγγεγραμμένη εις τα Μοναχολόγια της Ιεράς Γυναικείας Μονής Παναγίας Λεχώβης και εγκαταβιούσα επί τριακονταετία στο Μοναστικό Κτίσμα του Αγίου Αθανασίου Θαλερού.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη την 8ην Δεκεμβρίου 2018 στο Μοναστικό Κτίσμα του Αγίου Αθανασίου Θαλερού υπό του Πανοσ. Αρχιμ.π. Κλαυδίου Καλαρά, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σικυώνος, κωλυομένου του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου να παραστεί, λόγω της Ιεράς Πανηγύρεως της Ιεράς Μονής του Οσίου Παταπίου Γερανείων Ορέων,συμπαρόντων των Αιδεσ. Εφημερίωνπ.Αποστόλου Δαλιάνηπ. Ξενοφώντος Κατσαούνη, π. Γεωργίου Καλαντζή, π. Αγγέλου Λιάκηκαι του Ιεροδιακόνου π. Λογγίνου Αρχόντη.
Η Ταφή της εκδημήσασαςεπί εξηκονταετίας Μοναχής έγινε εις τηνΙεράνΜονήν Παναγίας Λεχώβης. Η αοίδιμος άφησε φήμη αγωνιστρίας Μοναχής,φροντίσασα την επανοικοδόμηση του Μοναστικού Κτίσματος μετά την καρταστροφική πυρκαγιά που συνέβη σ᾿αυτό, έχαιρε δε ιδιαιτέρας εκτιμήσεως από τους Πιστούς της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής της.
Ας είναι αιωνία η μνήμη αυτής!