Breaking

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με κακάο!


Πεντανόστιμοι!

22 Δεκεμβρίου 2018 18:55
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με κακάο!
Υπέροχοι Σοκολατένιοι κουραμπιέδες με 6 μόνο υλικά. Μια εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν εσάς και τους καλεσμένους σας με την φανταστική γεύση τους.

Υλικά συνταγής
300 γρ. βούτυρο γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη
570 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 σφηνάκι κονιάκ
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Στο μίξερ, στη μεγαλύτερη ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, για 20′ περίπου. Στο τέλος του χρόνου, το μείγμα μας πρέπει να μοιάζει με σαντιγί.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και πολύ μαλακό μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Πλάθουμε τη ζύμη σε κουραμπιέδες στρογγυλούς με διάμετρο 4 εκ. περίπου και τους τοποθετούμε πάνω στο ταψί. Τους ψήνουμε για 25′, μέχρι να σκάσει η επιφάνειά τους.
Βάζουμε άφθονη άχνη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και αφού κρυώσουν λίγο οι κουραμπιέδες τους βουτάμε μέσα στη ζάχαρη, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
Τους αφήνουμε να κρυώσουν καλά, γιατί αλλιώς διαλύονται. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε την επιφάνειά τους με επιπρόσθετη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου