Breaking

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το λάθος που κάνουν πολλά ζευγάρια στο Instagram

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Το λάθος που κάνουν πολλά ζευγάρια στο Instagram
Στην εποχή των social media, πολλά είναι τα ζευγάρια που συνεχώς ποστάρουν στο Διαδίκτυο πράγματα για τη σχέση τους. Μάλιστα πλέον η επισημοποίηση ενός δεσμού ή η ανακοίνωση ενός χωρισμού συχνά γίνεται μέσω social media.Kαι ένα από τα social media που λατρεύουν τα ζευγάρια είναι το Instagram, όπου συχνά βλέπουμε να ανεβαίνουν φωτογραφίες ζευγαριών.Μάλιστα κάποιοι αναφέρουν πως αισθάνονται ανασφάλεια για τη δική τους σχέση, επειδή ανοίγοντας το Instagram βλέπουν διαρκώς εικόνες από ευτυχισμένα ζευγάρια που δείχνουν να περνάνε τέλεια. 


Ωστόσο η Pamela Rutledge διευθύντρια του Media psychology Research Center, εξηγεί πως αυτό δεν ισχύει και την ανασφάλεια δεν στην προκαλεί το θέαμα χαρούμενων ζευγαριών στο Instagram αλλά η δική σου έλλειψη αυτοπειθαρχίας και ευρύτερης ανασφάλειας. Η επιστήμονας εξηγεί πως το να χαζεύει κανείς τους άλλους στο Instagram δεν έχει μεγάλη διαφορά από το να πάει κάποιος σε ένα πάρτι με παλιούς συμμαθητές όπου όλοι επιδέξια καμαρώνουν και επιδεικνύουν τα «κατορθώματα» τους.
Αν λοιπόν ερμηνεύσουμε συμπεριφορές στο Instagram όπως θα τις ερμηνεύαμε εάν τις παρατηρούσαμε «live» μπροστά μας, θα μας είναι πολύ πιο εύκολο να διακρίνουμε προβληματικές συμπεριφορές που θα μας φαίνονταν παράξενες εάν συνέβαιναν πραγματικά εκείνη τη στιγμή.
Έτσι η ψυχολόγος εξηγεί πως το πρόβλημα δεν είναι να ανεβάζει ένα ζευγάρι πόζες που το δείχνουν να περνάει τέλεια (κάτι τέτοιο θα μπορούσε να το κάνει  ένα ζευγάρι και στην πραγματική ζωή, όπως για παράδειγμα να είναι διαχυτικοί δημόσια). Το μεγάλο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια είναι που γράφουν ολόκληρα κατεβατά για το πόσο αγαπά ο ένας τον άλλο.
Για να αντιληφθεί κανείς πόσο γελοίο είναι το να γράφει κανείς στο Instagram τον έρωτά του, αρκεί να αναλογιστεί πόσο αστείο, παράλογο και ανόητο θα του φαίνονταν το θέαμα αν ξαφνικά εκεί που έβλεπε ένα ζευγάρι φίλων του σε ένα πάρτι, ένας από τους δυο άρχιζε να μιλά ακατάπαυστα για τον έρωτα που νιώθει.
Αυτές οι ατελείωτες δημόσιες εκφράσεις έρωτα μέσω Instagram στην ουσία υποδηλώνουν ανασφάλεια και ίσως ακόμα και την παρουσία προβλημάτων στην αληθινή σχέση του ζευγαριού. «Το να γράφεις για τον έρωτά σου στο Instagram δεν σημαίνει ότι ο άλλος δεσμεύεται υπό οποιαδήποτε έννοια να μην χωρίσετε ούτε κάνει τη σχέση περισσότερο ιδιαίτερη ή ξεχωριστή», τονίζει η Rutledge.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου