Τα νέα ευρήματα έδειξαν ότι η ηλικιωμένη πέθανε από ανακοπή, πιθανότατα από τον τρόμο που της προκάλεσαν για να κλέψουν όλα κι όλα μια τηλεόραση και όχι  από την αρχική πληροφορία, ότι οι δράστες την έδεσαν και την φίμωσαν, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει οξυγόνο από την ειδική αναπνευστική συσκευή της...

Ενώπιον του ανακριτή Πρωτοδικών Κορίνθου οδηγούνται σήμερα για να απολογηθούν οι τρεις Ρομά που προκάλεσαν τον θάνατο μιας ηλικιωμένης με σοβαρά προβλήματα υγείας, όταν διέρρηξαν το σπίτι της στο χωριό Πουλίτσα της Κορινθίας το περασμένο Σάββατο και την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας.

Αντίθετα με την αρχική πληροφορία, ότι οι δράστες έδεσαν και φίμωσαν την άτυχη 85χρονη με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει οξυγόνο από την ειδική αναπνευστική συσκευή της, τα ευρήματα έδειξαν ότι η ηλικιωμένη πέθανε από ανακοπή, πιθανότατα από τον τρόμο που της προκάλεσαν για να κλέψουν όλα κι όλα μια τηλεόραση, λίγο πετρέλαιο και μερικά τρόφιμα! Έτσι, η κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των εισβολέων είναι για ληστεία κατά συναυτουργία από την οποία επήλθε θάνατος και παράβαση του νόμου για τα όπλα. 

Δυο από τους δράστες ηλικίας 20 και 32 χρόνων είχαν συλληφθεί την Δευτέρα σε καταυλισμό Ρομά σε τοπική κοινότητα του Δήμου Βέλου – Βόχας, ενώ ένας 28χρονος συνεργός τους συνελήφθη στον Πύργο το απόγευμα της Τρίτης με ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Κορίνθου. Οι αστυνομικοί αναζητούν έναν ακόμη ανήλικο Ρομά, ο οποίος συμμετείχε στην ληστεία.