Breaking

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ευρωπαϊκή σχολή «κατασκόπων» ιδρύεται στην Ελλάδα με απόφαση των 25 υπουργών Άμυνας

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Σε 17 επιχειρησιακά προγράμματα σε πλαίσιο της PESCO αναμένεται να συμφωνήσουν σήμερα τα 25 Κράτη Μέλη της ΕΕ που μετέχουν στη μόνιμη διαρθρωμένη αμυντική συνεργασία, κατά την συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, με τη συμμετοχή και των Υπουργών Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα έργα αυτά είναι και η δημιουργία μιας “ευρωπαϊκής σχολής αντικατασκοπίας” στην Ελλάδα με συμμετοχή στο εγχείρημα και της Κύπρου.
Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που διέρρευσε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, η σχολή θα ιδρυθεί σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας των 25, και θα κληθεί θα εκπαιδεύσει στελέχη των οργανισμών πληροφοριών των Κρατών Μελών.
Η Ελλάδα θα αναλάβει να διεκπεραιώσει και ένα δεύτερο πρόγραμμα που έχει να κάνει με την εκπαίδευση πληρωμάτων ελικοπτέρων για επιχειρήσεις σε υψηλό υψόμετρο.

Αντίστοιχα η Γερμανία αναλαμβάνει ένα πρόγραμμα για την δημιουργία μη επανδρωμένων αεροσκαφών, η Εσθονία επικεντρώνεται στον κυβερνοχώρο, η Ιταλία στην κατασκευή ενός σκάφους “Υψηλής Ατμόσφαιρας”, το οποίο θα παρέχει συνεχή παρακολούθηση από τον ουρανό, η Τσεχία θα επικεντρωθεί στη διεξαγωγή ηλεκτρονικού πολέμου, η Γαλλία θα αναλάβει ηγετικό ρόλο στη βελτίωση της κατανομής των στρατιωτικών βάσεων στην Ευρώπη και στο εξωτερικό και η Αυστρία σε ένα έργο επιτήρησης χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών και πυρηνικών απειλών (ΧΒΡΠ).
Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου