Breaking

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία των τριών γυναικών

 Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

Φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία των τριών γυναικώνΗ αυτοψία στη σκηνή του αποτρόπαιου εγκλήματος στον Έβρο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και τον ιατροδικαστή αποκάλυψε όλη τη φρίκη της εκτέλεσης των τριών γυναικών στο πέρασμα του Πραγγί, πάνω στη συνοριακή γραμμή.

Η αυτοψία στη σκηνή του αποτρόπαιου εγκλήματος στον Έβρο που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και τον ιατροδικαστή αποκάλυψε όλη τη φρίκη της εκτέλεσης των τριών γυναικώνΌπως καταδεικνύεται από τα ευρήματα, η μεγαλύτερη γυναίκα φαίνεται πως προσπάθησε κάποια στιγμή να διαφύγει, για να βρεθεί 40 μέτρα πιο μακριά, μαχαιρωμένη στην πλάτη.

Τα δύο άλλα θύματα, προφανώς οι κόρες της όπως εικάζεται, 15 και 18 ετών, βρέθηκαν σε άλλο σημείο, δεμένα πισθάγκωνα με κομμένο τον λαιμό.

Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εν αναμονή του πορίσματος της νεκροψίας, τα πρώτα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ. καταδεικνύουν πως οι δουλέμποροι (ένας ή και περισσότεροι) κατέσφαξαν τις τρεις μετανάστριες για παραδειγματισμό.

Η μέθοδος της σφαγής των δύο νεαρότερων γυναικών παραπέμπει στο φρικιαστικό τελετουργικό που συνηθίζεται στους κόλπους των τζιχαντιστών. Δηλαδή το θύμα είναι πισθάγκωνα δεμένο, γονατιστό, ενώ το θανατηφόρο κτύπημα επιφέρεται στον λαιμό. 

Συγκεκριμένα, οι πρώτες έρευνες καταδεικνύουν ότι:

-Στο σημείο εντοπίστηκαν δύο μαχαίρια. Το ένα είναι στρατιωτικού τύπου και το άλλο είναι στιλέτο. Τα συγκεκριμένα ευρήματα έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνες.

-Το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε δίπλα από τη μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα θα δώσει απαντήσεις σε αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν στην προέλευση των θυμάτων, στη διαδρομή που ακολούθησαν και στις συνομιλίες που είχαν.

-Ένα σημαντικότατο στοιχείο θεωρείται ο τόπος όπου βρέθηκε νεκρή η μεγαλύτερη ηλικιακά γυναίκα. Το θύμα δεν ήταν δεμένο, ενώ εντοπίστηκε δεκάδες μέτρα μακριά από τα υπόλοιπα δύο. Η εν λόγω γυναίκα έφερε τραύματα από μαχαιριές στον θώρακα, τόσο μπροστά όσο και πίσω. Οι αστυνομικές αρχές καταλήγουν, ως εκ τούτου, στο συμπέρασμα ότι αποπειράθηκε να διαφύγει, ωστόσο οι «δήμιοι» της την πρόλαβαν.

-Ευρήματα όπως τα ρούχα, τα προσωπικά τους αντικείμενα ή ίχνη από τα νύχια τους θα συνδράμουν στην προσωποποίηση του δράστη ή των δραστών του φρικιαστικού εγκλήματος.

- Προς το παρόν δεν φέρεται να υπάρχει εμπλοκή κάποιου ντόπιου. Ο δράστης ή οι δράστες, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, ήταν λαθροδιακινητές, οι οποίοι προέβησαν στο φρικαλέο αυτό έγκλημα για παραδειγματισμό - ενδεχομένως για να δείξουν ότι τα θύματά τους είναι υποχρεωμένα να τηρούν τα συμφωνηθέντα, διαφορετικά κινδυνεύει η ζωή τους.

Όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., τα ευρήματα -και κυρίως το κινητό τηλέφωνο και τα μαχαίρια- σε συνδυασμό με το ιατροδικαστικό πόρισμα αποτελούν στοιχεία-κλειδιά που θα μπορούσαν να συντελέσουν καταλυτικά στην εξιχνίαση του αποτρόπαιου εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου