Breaking

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Αγριεύει ο καιρός

 22 Οκτωβρίου 2018

Αγριεύει ο καιρόςΣτην επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού προχώρησε η ΕΜΥ, μετά τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, καθώς ο «Ορέστης» άλλαξε πορεία.
Ετσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κακοκαιρία θα επηρεάσει τις εξής περιοχές:

Τη Δευτέρα (22/10)

Οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης), από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες, που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη (23/10)

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η εκτιμώμενη θέση του «Ορέστη» τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης καθώς και η κατανομή των βροχοπτώσεων κατά το πρώτο μισό της Τρίτης.




Καθώς ο «Ορέστης» θα κινείται νοτιότερα προς την Αφρική, ψυχρές και ξηρές αέριες μάζες από τη Βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς την περιοχή μας ρίχνοντας σημαντικά τον υδράργυρο από την Πέμπτη 25/10, έως και 10 βαθμούς σε σχέση με τις μέγιστες τιμές της Κυριακής 21/10. 

Δείτε στο βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών

8, 15:04

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου