Πραγματοποιήθηκαν, χθες βράδυ, στην πλατεία του λιμανιού της Κορίνθου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Πελοπόννησος 2018». του Επιμελητηρίου της Κορινθίας.

Στην λαμπρή, υπαίθρια τελετή των εγκαινίων, παρευρέθηκε ο Υπουργός Επικρατείας, κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης (ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, βουλευτής Κορινθίας, Γιώργος Τσόγκας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, κ. Γιώργος Δέδες, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος της Κορίνθου, κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Φάνης Κουρεμπές, οι βουλευτές του Νομού Κορινθίας, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι δήμαρχοι άλλων περιοχών, οι περιφερειακοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Δήμας, ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (Γιάννης Μανιάτης), οι εκπρόσωποι της κεντρικής ένωσης των Επιμελητηρίων, οι εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης των δήμων, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, οι παράγοντες θεσμικών και παραγωγικών φορέων και τάξεων, η εκκλησία και φυσικά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και πλήθος κόσμου.
Στην έκθεση, συμμετέχουν διακόσιοι (200) εκθέτες.
Την δράση υποστηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την έκθεση, συνδιοργανώνουν επτά (7) επιμελητήρια της Πελοποννήσου (Αργολίδα, Αχαία, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία).
Το σπουδαίο αυτό γεγονός, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η έκθεση υποστηρίζεται και απ’ την διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης και απ΄ το δήμο της Κορίνθου.
Στόχοι της έκθεσης είναι
– η ανάδειξη και η προβολή της οικονομικής δράσης της Πελοποννήσου
– η προώθηση των προιόντων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού
– η τόνωση της αγοράς με την σύναψη εμπορικών συμφωνιών
– η αύξηση της τουριστικής κίνησης απ’ την προσέλευση και την διακίνηση των εμπορικών αντιπροσώπων και των επισκεπτών
– η γνωριμία και η επικοινωνία όλων των επιχειρηματιών της Πελοποννήσου, με στόχο την ανίχνευση των μελλοντικών συνεργασιών
Παράλληλα, αυτές τις ημέρες (3-7 Οκτωβρίου), θα διεξαχθούν πολλές ημερίδες και συζητήσεις για διάφορα θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη.
Επίσης, έχει εκπονηθεί και ένα σημαντικό καλλιτεχνικό και πολιτιστικό πρόγραμμα.
Αξίζει να τονιστεί, ότι, με απόφαση των διοργανωτών, θα υπάρξει στην είσοδο της έκθεσης, συμβολικό εισιτήριο (1 ευρώ), όπου και θα δοθεί για τις ανάγκες αυτών, που υπέστησαν σοβαρές ζημιές απ’ το πρόσφατο καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Κορινθία.
Την παρουσίαση της τελετής έναρξης, πραγματοποίησε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Νίνα Κασιμάτη.
Δείτε ολόκληρη την εκδηλωση.