Breaking

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΝEO EKTAKTO δελτίο καιρού! –Ο κυκλώνας είναι εδώ! -Θυελλώδεις άνεμοι έως και 10 μποφόρ -Ισχυρές καταιγίδες -Κύματα γίγαντες! Θα φτάσουν τα 11 μέτρα!

Με νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων η ΕΜΥ προειδοποιεί για την κακοκαιρία που χτυπάει ήδη τη χώρα. Επίσης, ο μεσογειακός κυκλώνας θα χτυπήσει από το βράδυ της Παρασκευής την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για τις επόμενες μέρες εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Όπως επισημαίνεται, κατά το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Αν. Θεσσαλίας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης, καθώς οι βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες κατά περιόδους θα είναι πολύ ισχυρές και υπάρχει κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην Αττική
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία:
1. Σάββατο (29-09-2018):
  • Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες (κυρίως τις δυτικές) και από τις απογευματινές ώρες τις Σποράδες και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και πιθανώς στην Αττική. Σταδιακά μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
  • Άνεμοι εντάσεως 8-9 και τοπικά στα πελάγη 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά από αργά το απόγευμα.
2. Κυριακή (30-09-2018):
  • Τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τις πρωινές ώρες την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και θα σταματήσουν. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική). Βαθμιαία τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα εξασθενήσουν.
  • Πολύ θυελλώδεις άνεμοι 8-9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σε επίπεδο θύελλας (10 μποφόρ), με μικρή εξασθένηση αποδέκτες αργά το βράδυ.
3. Τη Δευτέρα (01-10-2018):
  • Τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Κυριακής θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα επηρεάσουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.
  • Οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ο καιρός της εβδομάδας

Δευτέρα 01-10-2018
Καιρός: στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 και το πρωί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο πρόσκαιρα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Τρίτη 02-10-2018
Καιρός: λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.
Τετάρτη 03-10-2018
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Πέμπτη 04-10-2018 και Παρασκευή 05-10-2018
Καιρός: λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: στα δυτικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα δυτικά την Πέμπτη.

Δορυφορική εικόνα Ελλάδος

Δείτε ζωντανά πώς κινείται o κυκλώνας Ζορμπάς

Όλη η κίνηση του μεσογειακού κυκλώνα

Η κίνηση του μεσογειακού κυκλώνα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), αναμένεται να ακολουθήσει ανατολική πορεία, επηρεάζοντας με ισχυρές βροχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους μεγάλο τμήμα της Πελοποννήσου και της Κρήτης το πρωινό του Σαββάτου. Στη συνέχεια, εκτιμάται ότι θα πλήξει την Αττική, την Εύβοια και τις Κυκλάδες και, μέχρι το πρωί της Κυριακής, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα.

Δείτε ζωντανά πώς κινείται η κακοκαιρία

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις και την αναλυτική ενημέρωση του κ. Κολυδά, το βαρομετρικό αυτό θα μας επηρεάσει σε δύο φάσεις.
.
Στην πρώτη φάση θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, στην Κρήτη και στη νότια Πελοπόννησο.
Σταδιακά κατά την διάρκεια της ημέρας και κυρίως από το μεσημέρι και μετά καθώς στροβιλίζεται ο πρώτος σχηματισμός, θα βελτιωθεί για λίγο ο καιρός στην περιοχή της Κρήτης και τις δυτικές Κυκλάδες και θα κινηθεί βορειότερα και θα επηρεάσει την Αττική. Κυρίως τα νότια και ανατολικά της Αττικής.
.
«Δεν θα έλεγα ότι θα είναι ιδιαίτερα μεγάλης έντασης οι βροχοπτώσεις και παράλληλα κατά την διάρκεια της νύχτας ο καιρός θα έχει ένα μικρό και πρόσκαιρο σπάσιμο», επεσήμανε ο κ. Κολυδάς και συνέχισε:
«Μέσα στο Σάββατο όμως σιγά σιγά και καθώς αυτό το χαμηλό θα αρχίσει να κινείται προς την χώρα μας, θα προκαλέσει και πάλι ένταση των βροχοπτώσεων τα εντονότερα φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την περιοχή της Πελοποννήσου, θα έλεγα την νότιο και ανατολική Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη, (περισσότερο την δυτική και κεντρική Κρήτη) και κατά την διάρκεια του Σαββάτου, από το απόγευμα προς το βράδυ θα έχουμε μια ανατολικότερη επέκταση των φαινομένων.
.
Το βαρομετρικό χαμηλό, Σάββατο βράδυ προς Κυριακή θα περάσει μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, θα μπει μέσα στις νότιες Κυκλάδες και σταδιακά θα αρχίσει να μπαίνει και να εξομαλύνεται η κατάστασή του, δηλαδή θα αρχίσει να ρηχαίνει το χαμηλό αυτό προς το ανατολικό Αιγαίο».
.
Για τους ανέμους ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι, ενώ θα εξασθενήσουν στο κεντρικό και στο νότιο Αιγαίο αύριο, θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι με εντάσεις που θα φτάνουν τα 9 με 10 μποφόρ ανατολικοί – βορειοανατολικοί στη θάλασσα Κυθήρων και στο νότιο Ιόνιο. Το Σάββατο, με την έλευση αυτού του χαμηλού θα γυρίσουν σε νοτιάδες και πρόσκαιρα θα έχουν την ίδια ένταση, δηλαδή 9-10 μποφόρ σε μια μικρή και περιορισμένη έκταση περισσότερο μεταξύ νότιας Πελοποννήσου και Κρήτης.
Τι ισχύει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις Ανακοίνωση που διευκρινίζει τι ισχύει για εργαζόμενους και επιχειρήσεις ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, εξέδωσε το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως σε ευρύτερες περιοχές της χώρας απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Οι επιχειρήσεις, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά και εν γένει προσήκοντα στις ιδιαίτερες συνθήκες μέτρα, για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών, εάν κατά τη διάρκεια τους οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε κίνδυνο).
.
Εάν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού.
Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους.

Τι είναι ο μεσογειακός κυκλώνας (Medicane)

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιο έντονοι Μεσογειακοί κυκλώνες έχουν μια συχνότητα δημιουργίας περίπου των 100 κυκλώνων ανά χρόνο. Οι περισσότεροι από αυτούς αναπτύσσονται το φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Ανεξαρτήτως από το πού δημιουργήθηκαν, οι περιοχές όπου θα μπορέσουν να αναπτυχθούν αυτοί οι έντονοι κυκλώνες βρίσκονται κατά κύριο λόγο πάνω από τη θάλασσα. Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι δυνατοί κυκλώνες μπορούν να εμφανιστούν πάνω από το Αιγαίο και το Ιόνιο πέλαγος!

Αναλυτική πρόγνωση

———————————————————————————————

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Αυτόματη ανανέωση ανά 12ωρο
———————————————————————————————

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΑΘΗΝΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΛΑΓΚΑΔΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΦΛΟΓΗΤΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΝΕΟΣ ΜΑΡΜΑΡΑΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΔΡΑΜΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΦΛΩΡΙΝΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΚΑΒΑΛΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΒΟΛΟΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΚΟΡΙΝΘΟΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΠΑΤΡΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΑΡΑΧΩΒΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΧΑΝΙΑ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΠΑΡΟΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΜΥΚΟΝΟΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών ΡΟΔΟΣ

Λεπτομερής πρόγνωση 5 ημερών
——————————————————————————————
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΑ, ΜΕ ΕΝΑ REFRESH
——————————————————————————————-
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΡΑ, ΑΠΟ ΔΟΡΥΦΟΡΟ

Δορυφορική εικόνα Ελλάδας τώρα

Χάρτης καταιγίδων

ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΤΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου