Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

H Mαρία Θελερίτη εισηγήτρια του ν/δ για το “Πρόγραμμα Κλεισθένης1”

Αποτέλεσμα εικόνας για H Mαρία Θελερίτη εισηγήτρια του ν/δ για το “Πρόγραμμα Κλεισθένης1”

Είναι ένα απο τα πρόσωπα των ημερών η Μαρία Θελερίτη, με γνώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ήταν βασική εισηγήτρια του ν/δ για τον “Κλεισθένη 1”.
Εξάλλου η κ. Θελερίτη αυτή την στιγμή αποτελεί το Νο2 του κόμματος της , στον Τομέα Αυτοδιοίκησης.

«Είναι ένα νομοσχέδιο-τομή και ένα ακόμα βήμα για την ενίσχυση του αναπτυξιακού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μια ουσιαστική αναδιάρθρωση του πολιτικού και διοικητικού συστήματος», υπογράμμισε η κ.Θελερίτη κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του ν/δ για το “Πρόγραμμα Κλεισθένης 1”στο οποίο προβλέπονται αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και η καθιέρωση της απλής αναλογικής.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στη ΝΔ κατηγορώντας την ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την καθιέρωση της απλής αναλογικής, “γιατί πάντα ήταν υπέρ του συγκεντρωτικού κράτους”, ενώ επέκρινε και τη ΔΗΣΥ καταλογίζοντας της ακατανόητη στάση.
“Η πραγματικότητα διαψεύδει τη Ν.Δ.. 
Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν επιχειρεί να διαλύσει τους Δήμους, όπως η Ν.Δ. έκανε, που κανένα πρόγραμμα δεν έφερε και καμιά μεταρρύθμιση δεν επιχείρησε, αντίθετα, νομίζω ότι με το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ, το οποίο, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου της λειτουργίας των ΔΕΥΑ, υιοθέτησε και επιλύει μια σειρά από τα πάγια αιτήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και αποδεικνύει με έμπρακτο τρόπο τη στήριξη της κυβέρνησης για τη λήψη μέτρων που ενισχύουν και τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της αυτοδιοίκησης, που τόσο έντονα απασχολεί την αξιωματική αντιπολίτευση.”
Η κ. Θελερίτη τόνισε ακόμα την ανάγκη να ψηφιστεί η τροπολογία για την κατάτμηση της εκλογικής περιφέρειας της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι «διαφορετικά δεν διασφαλίζεται ο κοινωνικός έλεγχος και η λογοδοσία».
«Η κατάτμηση της περιφέρειας αποτελούσε ένα κεντρικό αίτημα και της Νέας Δημοκρατίας και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα ψηφιστεί, θα τολμήσουν δηλαδή αυτό που κάνει η Κυβέρνηση να το κάνουν και αυτοί και επιτέλους να απαντήσουν σε αυτό το πάγιο αίτημα», σημείωσε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, έκανε λόγο για ένα ιδιότυπο πόλεμο που έχει εξαπολυθεί εναντίον της κυβέρνησης που έχει όπως είπε, ιδεολογικά, πολιτικά και διχαστικά χαρακτηριστικά με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.
«Ήρθε η ώρα να θεσμοθετηθεί στις Αυτοδιοικητικές εκλογές η απλή αναλογική για να παλέψει τα ζητήματα των τοπικών διαπλοκών και συναλλαγών. Εμείς στοχεύουμε στην αυθεντική εκπροσώπηση των πολιτών και στην ανατροπή των πελατειακών ισορροπιών στην αυτοδιοίκηση», κατέληξε η κ. Θελερίτη.
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου