Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018

Ερντογάν: Με τον Τσίπρα μιλήσαμε με καλή πρόθεση για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Ερντογάν: Με τον Τσίπρα μιλήσαμε με καλή πρόθεση για τους Έλληνες στρατιωτικούς | Newsit.gr
- Σε αποκαλύψεις προχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος για τα όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα - Ανέφερε ότι μίλησαν με καλή πρόθεση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Καλή πρόθεση παράλληλα και... για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς - Έθεσε και το θέμα του μουφτή της Δυτικής Θράκης ο "Σουλτάνος" - "Του ζήτησα να καταργήσουμε τον διορισμό και δεν είπε όχι".
Σε αποκαλύψεις προς του Τούρκους δημοσιογράφους προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα όσα συζήτησε στην συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και συμφώνησαν να γίνει μια προσπάθεια με με καλή πρόθεση. Μια πρόθεση που όπως είπε υπήρχε και για το ζήτημα των 8 Τούρκων, συνδέοντας προφανών τις δύο καταστάσεις, τονίζοντας για μια ακόμα φορά πως η Τουρκία κάνει πόλεμο ενάντια στου «Γκιουλενιστές»
Μάλιστα για τους δύο Έλληνες ανέφερε πως απλώς παραβίασαν τα σύνορα και όχι κάτι παραπάνω.

Ζήτημα τζαμιού και μουφτή

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο επίσης, στο «τραπέζι» έθεσε και το θέμα του διορισμού του μουφτή στην Δυτική Θράκη, ζητώντας αυτό να αλλάξει, και να εκλέγεται από τους μουσουλμάνους.
«Του θύμισα το ζήτημα του μουφτή, να μην γίνεται ορισμός, αλλά να εκλέγεται. Δεν μου είπε όχι. Θα καταργήσουμε τον διορισμό του μουφτή».
Ο Ερντογάν συζήτησε επίσης με τον Αλέξη Τσίπρα και του Φετιχιέ τζαμί στην Αθήνα.
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου