Breaking

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Στο βιβλίο Γκίνες ο μεγαλύτερος Τσακώνικος χορός

Αποτέλεσμα εικόνας για Τσακώνικος χορός

Μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ, το Γκίνες, κατέκτησε o  διάσημος Τσακώνικος Χορός του Νομού Αρκαδίας, ύστερα από χορευτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιουλίου στο Λεωνίδιο.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση του κόσμου βοήθησε ώστε ο στόχος να επιτευχθεί, καθώς στον Χορό συμμετείχαν χορευτές από εφτά Τσακώνικα, χορευτικά συγκροτήματα, αλλά και απλοί πολίτες που συνολικά έφτασαν τα 1302 άτομα.
Όλα ξεκίνησαν από τις  8.30 το απόγευμα όταν το πρώτο συγκρότημα ξεκίνησε από τον Πύργο Τσικαλιώτη και κατόπιν  ενώθηκαν τα υπόλοιπα συγκροτήματα μαζί του.Συγκινητικό ο κόσμος που έσπευσε να λάβει μέρος στο μεγάλο αυτό γεγονός με κατάληξη την πλατεία της Μητρόπολης. Εκεί έγινε η καταμέτρηση των συμμετεχόντων από απεσταλμένους του Γκίνες, οι οποίοι επικύρωσαν το αποτέλεσμα νίκης.

Να σημειωθεί  ότι στον μεγαλύτερο Τσακώνικο Χορό χόρεψαν, εκτός των άλλων, ο Αν. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης, ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Δήμητρα Λυμπεροπούλου, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο τέως Δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου