Breaking

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Όταν ο οργανισμός προειδοποιεί: Τι κρύβει η λαχτάρα για μια συγκεκριμένη διατροφική συνήθεια

Στις 18 Ιούλ, 2018

Όλοι έχουμε προτιμήσεις στο φαγητό και στις γεύσεις. Yπάρχουν όμως μερικές περίοδοι που κάνουμε εμμονικά υπερκατανάλωση ορισμένων τροφών, γιατί ανεξέλεγκτα και φανατικά δεν χορταίνουμε. Αν έχετε  «λιγούρες» που είναι επίμονες και έντονες για συγκεριμένες τροφές, να ξέρετε ότι αυτό, είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι του οργανισμού.

Η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δημοσίευσε  την ιστορία μιας 59χρονης, η οποία το 2004 παρουσίασε ξαφνικά μια ασυνήθιστη λαχτάρα να τρώει συνέχεια μαρούλι.Όταν η Έλσι Κάμπελ έφτασε στο σημείο να τρώει καθημερινά τέσσερα μαρούλια, ο άντρας της Τζιμ αναζήτησε μια πιθανή εξήγηση στο Ίντερνετ. Όπως ανακάλυψε, τα μαρούλια περιέχουν μια φυσική ουσία που λέγεται σουλφοραφάνη (υπάρχει επίσης σε μπρόκολο και καρότα) και η οποία συχνά υπάρχει σε ανεπαρκή επίπεδα στον οργανισμό των γυναικών με καρκίνο του μαστού.Ο κ. Κάμπελ υποψιάστηκε πως η γυναίκα του είχε καρκίνο – και λίγο καιρό αργότερα, εξετάσεις έδειξαν πως είχε δίκιο. Έξι χρόνια μετά την εγχείρηση και την θεραπεία που ακολούθησε, οι γιατροί είπαν στην Έλσι πως έχει θεραπευτεί.
Πατατάκια, κριτσίνια και οτιδήποτε πολύ αλμυρό
Η ασίγαστη λαχτάρα για τα αλμυρά φαγητά ενδέχεται να υποδηλώνει ανεπάρκεια ιωδίου που σχετίζεται με τα προβλήματα του θυρεοειδούς (υπερθυρεοειδισμό ή υποθυρεοειδισμό) ή ελλιπή παραγωγή των ορμονών του στρες (της κορτιζόλης, της αδρεναλίνης και της αλδοστερόνης) από τα επινεφρίδια.Η διαταραχή των επινεφριδίων μπορεί να προκληθεί από το πολύ έντονο και παρατεταμένο στρες, και η ελλιπής παραγωγή των ορμονών του στρες μπορεί να διαταράξει την ισορροπία αλάτων στον οργανισμό, με συνέπεια να θέλει κανείς να φάει αλάτι.
Παγάκια
Η παγοφαγία, όπως λέγεται επιστημονικά η… μανία κάποιων ανθρώπων να τρώνε παγάκια, αποτελεί μερικές φορές σύμπτωμα της ανεπάρκειας σιδήρου, η οποία με τη σειρά της αποτελεί την συνηθέστερη αιτία αναιμίας.Τα καλά νέα είναι πως μετά τη λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου και την αντιμετώπιση της σιδηροπενικής αναιμίας, η λαχτάρα για τα παγάκια εξαφανίζεται.
Κάρυ
Εάν συνεχώς θέλετε να τρώτε δυνατές γεύσεις, όπως αυτή του κάρυ, μπορεί να έχετε ανεπάρκεια ψευδαργύρου στο αίμα – ενός ιχνοστοιχείου, η έλλειψη του οποίου σχετίζεται με νοσήματα όπως η νόσος του Πάρκινσον και η νόσος του Άλτσχαϊμερ, και με μειωμένη αίσθηση γεύσης.Το κάπνισμα είναι μία από τις συνήθειές μας που έχει σχετιστεί με την ανεπάρκεια ψευδαργύρου – γι’ αυτό και πολλοί καπνιστές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις έντονες γεύσεις.
Ψωμί και ζυμαρικά
Όποιος… ορμάει συνεχώς σε κάθε ψωμί ή ζυμαρικό που περνάει από μπροστά του, είναι πιθανό να έχει κατάθλιψη. Μελέτες του φημισμένου πανεπιστημίου ΜΙΤ, στη Βοστώνη, έχουν δείξει πως όσοι αφαιρούν τους υδατάνθρακες από τη διατροφή τους – επειδή λ.χ. κάνουν μια αυστηρή δίαιτα – είναι επιρρεπείς στις διακυμάνσεις της ψυχικής διάθεσης γράφουν τα  tanea.gr. Που οφείλεται αυτό; Στο ότι τα διαιτολόγια με πολλές πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι, πουλερικά, γαλακτοκομικά) μπορεί να ελαττώσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο – μιας ουσίας που αποκαλείται και ορμόνη της ευεξίας. Οι υδατάνθρακες όμως διεγείρουν την παραγωγή της σεροτονίνης – εξ ου και η ακόρεστη ανάγκη του πάσχοντος να… τσακίσει το φρέσκο καρβέλι που βλέπει μπροστά του.
Σοκολάτα.
Τα πιθανά υποκείμενα προβλήματα που ωθούν πολλούς να τρώνε την μία σοκολάτα πίσω από την άλλη, συμπεριλαμβάνουν το ακραίο στρες και την κατάθλιψη Η σοκολάτα περιέχει μια ομάδα ουσιών που λέγονται αλκαλοειδή και διεγείρουν την παραγωγή της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας έτσι την ψυχική διάθεση.
Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου