Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Πολυλίμνιο Μεσσηνίας… ένας επίγειος παράδεισος!

Η « Γαλάζια λίμνη της Μεσσηνίας» είναι ένας κρυφός παράδεισος στην καρδιά της  Πελοποννήσου. Ένα πανέμορφο τοπίο με έντονη βλάστηση και καταρράχτες περίπου 30 λεπτά (32 χλμ) από την Καλαμάτα.Αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, πάρτε το μαγιό σας, φορέστε παπούτσια για περπάτημα και αναζητήστε  στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, το Πολυλίμνιο, μια μοναδική τοποθεσία που θα σας αναζωογονήσει. Ακολουθώντας το δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο. Κοντά στο χωριό Καζάρμα υπάρχει το χωριό Χαραυγή, από όπου ξεκινάει το μονοπάτι προς το Πολυλίμνιο (υπάρχει ταμπέλα που κατευθύνει προς Πολυλίμνιο στον κεντρικό δρόμο).

Περπατώντας ένα μικρό διαμορφωμένο μονοπάτι για 5-10 λεπτά, περνώντας μέσα από πυκνή βλάστηση και με τη βοήθεια γραφικών ξύλινων γεφυριών, θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, περικυκλωμένους από ελαιώνες και αμπέλια. 15 λίμνες με διάφορα περίεργα ονόματα όπως Μαυρολίμνα, Κάδη, Καδούλα, του Τυχερού, του Ιταλού, του Πανάγου, της Σταθούλας, καλά κρυμμένες για πολλά χρόνια, μόλις πρόσφατα έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό και άρχισαν να δέχονται τις επισκέψεις των φίλων της φύσης.
Το καλοκαίρι είναι πολλοί αυτοί που προτιμούν τα δροσερά νερά των λιμνών του Πολυλιμνίου για να κάνουν το μπάνιο τους, όπως για παράδειγμα στη λίμνη Καδούλα, η οποία πήρε το όνομά της από το σχήμα της που μοιάζει με καρδιά. Ο καταρράκτης, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων, προσφέρει μία μοναδική εμπειρία σε όποιον τον πλησιάσει, ενώ οι πιο τολμηροί επιδίδονται σε εντυπωσιακές βουτιές από τους γύρω βράχους, στα βαθιά νερά της λίμνης.

Τα μικρά φαράγγια, η πλούσια βλάστηση και οι πανέμορφοι καταρράκτες θα μετατρέψουν μια μέσης δυσκολίας πεζοπορία 3 χιλιομέτρων σε μια εμπειρία μοναδική και αξέχαστη. Τα νερά του φαραγγιού, που έρχονται από το Μεσοπόταμο, αφού περάσουν το γεφύρι του Τζάνε, στο Πεταλίδι, χύνονται στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού Κόλπου. Εάν κανείς ακολουθήσει το φαράγγι προς τα κάτω, θα φτάσει στη σπηλιά με τις υπέροχες πεταλούδες.
Κάποιοι τολμηροί δε θα το σκεφτούν καθόλου και θα νιώσουν απότομα τα κρύα νερά του καταρράκτη! Αλλά κανείς δε θα μπορέσει να αντισταθεί στο τέλος και όσο κρύα κι αν είναι τα νερά, η εμπειρία θα σας συνεπάρει! Η λίμνη είναι πεντακάθαρη αλλά πολύ κρύα.
Πηγή: kalamatain.gr
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου