Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2018

“Μετωπική” Νικολάκου – Γόντικα για το αλιευτικό καταφύγιο στο Βραχάτι

Αποτέλεσμα εικόνας για αλιευτικό καταφύγιο στο Βραχάτι

Δριμύ κατηγορώ της  προέδρου  της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου Κωνσταντίνας Νικολάκου στον εκπρόσωπο  της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Οικονομικής επιτροπής κ. Νίκου Γόντικα σχετικά με το έργο του αλιευτικού καταφυγίου στο Βραχάτι .

Η κυρία Νικολάκου δήλωσε πως είναι πολύ επικίνδυνος ο πολιτικός ρόλος που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα , προσπαθώντας ,όπως είπε,  με αισχρά ψέματα  να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, δημιουργώντας εντυπώσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Τι ακριβώς συνέβη με το έργο
Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, εχθές,  το συλλογικό όργανο θα αποφάσιζε εάν θα ασκούσε ένδικα μέσα ή όχι σε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Η εταιρεία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ως ανάδοχος του έργου στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου είχε υποβάλλει αίτημα διεκδίκησης αποζημιώσεων στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας, που ήταν και η διευθύνουσα υπηρεσία του έργου. Οι υπηρεσίες της Π.Ε. Κορινθίας απέρριψαν το συγκεκριμένο αίτημα και η εταιρεία κατέθεσε αίτηση προσφυγής στην Αποκεντρωμένη ΔιοίκησηΜε απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, όπου έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της εταιρείας, η εταιρεία δικαιώθηκε για αποζημιώσεις περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Επομένως η Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή  της συνεδρίαση, καλείτο να αποφασίσει εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εξαντλούσε όλα τα ένδικα μέσα ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ή αν θα απείχε από κάθε περαιτέρω ενέργεια.
Η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε με μοναδική εξαίρεση τον κ. Γόντικα να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον.
Ο κ. Γόντικας παρότι γνωρίζει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για άσκηση ενδίκων μέσων, με  ανακοίνωση του ,κατά την κυρία Νικολάκου,ήθελε  να δημιουργήσει εντυπώσεις και να δικαιολογήσει την «ενοχική» του στάση διότι ο ίδιος ήταν ο μόνος που δεν συμφώνησε να ασκηθούν τα ένδικα μέσα, δηλαδή ο κ. Γόντικας ήταν το μοναδικό μέλος της Οικονομικής Επιτροπής που καταψήφισε τη συνέχιση της διαδικασίας για την ακύρωση της απόφασης που δικαίωσε την εταιρεία και ουσιαστικά «διευκόλυνε» την καταβολή της αποζημίωσης σε αυτή.
Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στο συγκεκριμένο θέμα έγινε παρουσία δημοσιογράφων, οι οποίοι παρακολούθησαν και κατέγραψαν όλες τις τοποθετήσεις. Οι «κάμερες» για τις οποίες τόσο πολύ νοιάζεται ο κ. Γόντικας, προκειμένου να κάνει το δικό του «προσωπικό σόου», όπως το συνηθίζει, δεν βγήκαν έξω από την Επιτροπή. Παρά μόνο σεβάστηκαν το αίτημα  που κατατέθηκε από τον Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της Π.Ε. Κορινθίας και από το Νομικό Σύμβουλο της Π.Ε. Κορινθίας, οι οποίοι αιτήθηκαν να μην βιντεοσκοπηθεί η συζήτηση του θέματος. Το αίτημα των υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κορινθίας έγινε αποδεκτό από το σύνολο των μελών της Οικονομικής Επιτροπής με μοναδική «παραφωνία» την άποψη του κ .Γόντικα.
Είναι πολιτικά ανέντιμο να προσπαθεί ο κ. Γόντικας να παρουσιάσει όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ως «διαπλεκόμενα» και να αυτοαποκαλείται ο ίδιος ως ο μοναδικός έντιμος.
Τον καταγγέλλω δημόσια, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, ότι στο συγκεκριμένο θέμα την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής της πλειοψηφίας αλλά και των μειοψηφιών, προσπαθούσαν να υπηρετήσουν το δημόσιο  συμφέρον και να εξαντληθεί η δυνατότητα, βάσει του νόμου, έτσι ώστε να ακυρωθεί  η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία δικαίωσε την εταιρεία, ο ίδιος περιορίστηκε σε ανούσιες πολιτικολογίες και «διευκόλυνε» τα συμφέροντα της εταιρείας.

Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου