Breaking

Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτές είναι οι ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική – Δείτε τη λίστα

Δημοσιεύθηκε η λίστα με τις κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες για κολύμπι στην Αττική από την ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών).Συνολικά 323 μετρήσεις πραγματοποίησε η ΠΑΚΟΕ σε παραλίες της Αττικής. Συγκεκριμένα αφού πήραν δείγμα από το νερό σε αποστειρωμένα μπουκάλια, τα μετέφεραν σε ψυγείο στα πιστοποιημένα εργαστήρια, όπου σε διάστημα έξι ωρών έγιναν οι αναλύσεις.
Το κέντρο εξέτασε τις εξής παραμέτρους:

• Κολοβακτηρίδια
• Εντερόκοκκοι
• Ε-Coli
• Φυσικοχημικές παράμετροι (απορρυπαντικά, ορυκτέλαια, φαινόλες) και μη εργαστηριακά εκτιμούμενες οπτικές παράμετροι (χρώμα, επιπλέοντα αντικείμενα,θολερότητα). Κυρίως παρακολουθούνται οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, καθώς επίσης και οι ακτές που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από αισθητική, τουριστική, περιβαλλοντική άποψη κ.λπ.
Τα αποτελέσματα της έρευνας: Από τις 323 παραλίες οι 252 (78.2%) είναι κατάλληλες παράλιες για κολύμβηση και οι 71 (22%) είναι ακατάλληλες.
Δείτε τη λίστα με την καταλληλότητα των παραλιών για κολύμπι. Κατάλληλες (Κ) για κολύμβηση και Ακατάλληλες (Α):11 Jul, 2018
 
  
    
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου