Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2018

Φαρμακείο πρώτης ανάγκης- Ταξιδεύετε απαραιτήτως με …

 30 Ιούλ, 2018

Το φαρμακείο πρώτων βοηθειών, μπορεί να μην χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή της διαμονής σας, αλλά, είναι απαραίτητο ώστε να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις αναποδιές.
Φαρμακείο πρώτης ανάγκης:

Για κάθε ταξίδι μας, ένα μικρό χρήσιμο φαρμακείο με σκευάσματα πρώτης ανάγκης  είναι απόλυτα αναγκαίο. Το απαραίτητο μικρό φαρμακείο πρέπει να περιέχει τα εξής φάρμακα :Τοπικά δρώντα φάρμακα. Είναι φάρμακα για τοπική χρήση (όπως πληγές, εγκαύματα, τσιμπήματα και μικροτραυματισμοί). Απαραίτητα εδώ είναι
γάζες,
αντιβιοτικές και ειδικές αλοιφές,
επίδεσμοι, Ελαστικός επίδεσμος για διαστρέμματα, αυτοκόλλητοι επίδεσμοι
κάποια πούδρα.
Αντιεμετικά: Κυρίως αυτοί που ταξιδεύουν  με πλοίο ή αυτοκίνητο και έχουν ευαισθησία, μια ώρα πριν το ταξίδι τους πρέπει να πάρουν ένα απλό αντιεμετικό.
Αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές αλοιφές και κρέμες
Γάντια μιας χρήσης
Βαμβάκι
Θερμόμετρο
Κολάρο.Δεν είναι απαραίτητο να τρακάρει κάποιος για να πάθει πρόβλημα στον αυχένα. Και ένα δυνατό φρενάρισμα μπορεί να μας δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.
Αντιόξινα: Και για τα ταξίδια του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού, όσοι πάσχουν από παθήσεις του ανωτέρου πεπτικού, πρέπει να έχουν μαζί τους κάποιο αντιόξινο.
Προφύλαξη από διαρροϊκές καταστάσεις.
Επειδή οι συνθήκες διαβίωσης αλλά κυρίως οι συνήθειες διατροφής μας τα ταξίδια μας γενικώς αλλάζουν, καλό θα είναι να εφοδιασθεί ο ταξιδιώτης και με κάποιο αντιδιαρροϊκό φάρμακο.
Μια άλλη χρήσιμη ομάδα φαρμάκων  είναι τα αναλγητικά, τα οποία δρουν και σαν αντιπυρετικά φάρμακα.
Διάφορα αντισταμινικά σκευάσματα σε δισκία ή σε αλοιφές, για τσιμπήματα και αλλεργικές καταστάσεις.
Αμιγώς αντιαλλεργικά, κορτιζονούχα φάρμακα, ιδιαίτερα για όσους έχουν προδιάθεση σε αλλεργίες.
Αντιβίωση. Εάν κάποιος πάσχει συχνά από, αναπνευστικές λοιμώξεις ή λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, θα πρέπει να έχει μαζί του κάποια γνωστή σε αυτόν αντιβίωση για το χρονικό διάστημα του ταξιδιού του.
Κολλύριο
Επίσης πάντα να έχετε
Αντηλιακό
Εντομοαπωθητικά
Τέλος καλό είναι να έχετε μαζί σας αντιβακτηριακά μαντηλάκια χεριών και αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών (τουλάχιστον 60% αλκοόλη)
Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σας χρειαστεί κάτι, καλό είναι να ελέγξουμε το φαρμακείο πριν από κάθε ταξίδι για να μη μας βρει “η κακιά στιγμή” απροετοίμαστους!
Πηγή: iatrikanea.gr
Reactions

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου