Τρίτη, 3 Ιουλίου 2018

Μαξίμου για Σκοπιανό: Είμαστε κυβέρνηση συνασπισμού θα βρούμε λύση με μέγιστη δυνατή πλειοψηφία

3 Ιουλίου 2018


Μαξίμου για Σκοπιανό: Είμαστε κυβέρνηση συνασπισμού θα βρούμε λύση με μέγιστη δυνατή πλειοψηφία
Είμαστε κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και θα βρούμε λύση με μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή για την επίλυση του ονοματολογικού των Σκοπίων διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη που έσπευσε και πάλι να εκμεταλλευτεί και να διαστρευλώσει τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου το πρωί της Τρίτης.
Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

Η κυβέρνηση θα τηρήσει κατά γράμμα όσα ακριβώς προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά την ολοκλήρωση της κύρωσης από το κοινοβούλιο της FYROM η ελληνική πλευρά έδωσε τη συγκατάθεση της να εκκινήσουν διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα καταλήξουν σε πρωτόκολλο ένταξης, αν και μόνο αν, ολοκληρωθούν επιτυχώς η Συνταγματική μεταρρύθμιση και το δημοψήφισμα στη γείτονα χώρα. Οι διαδικασίες αυτές προβλέπεται να ολοκληρωθούν το νωρίτερο στο τέλος του έτους.
Ακολούθως η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τόσο τη συμφωνία, η οποία μόνο μετά από τη κύρωσή της και από τις δυο πλευρές τίθεται σε ισχύ, όσο και το πρωτόκολλο ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ που θα συνταχθεί μόνο εφόσον η γείτονα εκπληρώσει τους παραπάνω όρους.
Η ελληνική κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνασπισμού δυο κομμάτων και λειτουργεί συλλογικά πάντοτε στα πλαίσια που ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι.
Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η Συμφωνία για την επίλυση ενός προβλήματος που για χρόνια βαραίνει την εξωτερική μας πολιτική να έχει τη μέγιστη δυνατή πλειοψηφία στη Βουλή.
Όταν με το καλό η άλλη πλευρά εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία, η κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις σε ότι αφορούν τη διαδικασία κύρωσης συλλογικά, πάντοτε σεβόμενη τις διεθνείς δεσμεύσεις αλλά και το Σύνταγμα της χώρας.
Ο κος Μητσοτάκης που έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία ως ο πρώτος στην ιστορία αρχηγός της αντιπολίτευσης που ζητάει και προβλέπει εκλογές από την αρχή της θητείας της Κυβέρνησης, ενώ αυτές θα γίνουν στο τέλος της θητείας, καλό είναι να σταματήσει να εκτίθεται τόσο.
Ας του θυμίσει κάποιος την παροιμία με το βοσκό και το λύκο. Στο τέλος θα έρθει ο λύκος μα δεν θα πιστεύει κανείς το βοσκό…
Μητσοτάκης: Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει ημερομηνία εκλογών
Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχόλιό του στο twitter, σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου, ανέφερε:
«Χθες είπα ότι ο κ. Τσίπρας είναι πρωθυπουργός υπό προθεσμία. Η θλιβερή σημερινή εμφάνιση του συγκυβερνήτη του κ. Καμμένου με επιβεβαίωσε απόλυτα. Το μόνο που απομένει στον κ. Τσίπρα είναι να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών».
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου