Breaking

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η νέα μέθοδος για να φύγει το ηλιακό έγκαυμα – Τι λένε οι δερματολόγοι…(ΒΙΝΤΕΟ)


 29 Ιούν, 2018

Αν καθίσετε παραπάνω ώρα στον ήλιο και πάθετε ηλιακό έγκαυμα, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγο… αφρό ξυρίσματος στο σημείο και το δέρμα θα είναι καλά την επόμενη μέρα! Αυτό ισχυρίζεται μια Αμερικανίδα μητέρα από το Τέξας των ΗΠΑ, σε ένα βίντεο που έχει γίνει viral στο facebook και όχι μόνο.

Η μητέρα δύο παιδιών εξήγησε ότι αμέσως αφότου η ίδια, τα παιδιά της, ή ο σύζυγός της πάθουν ηλιακό έγκαυμα, βάζει ένα παχύ στρώμα από αφρό ξυρίσματος με βάση τη μενθόλη στο έγκαυμα.
«Μην το βάλετε απευθείας στην πλάτη σας, επειδή είναι πολύ κρύο. Ζητήστε από κάποιον να βάλει τον αφρό πρώτα στο χέρι του και μετά να τον απλώσει σε εσάς», δήλωσε η Allen-Stewart στο InsideEdition.com.
Στη συνέχεια, συμβουλεύει ν’ αφήσετε τον αφρό ξυρίσματος για περίπου 30 λεπτά “να δράσει”, προτού ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
«Θα αρχίσετε να αισθάνεστε λίγο κρύο από την μενθόλη που απορροφάει όλην αυτή την θερμότητα από το δέρμα σας», εξήγησε.
Για οξύ ηλιακό έγκαυμα, η Allen-Stewart συνιστάει να επαναλάβετε την διαδικασία την επόμενη μέρα, αλλά, τις περισσότερες φορές, είπε, το κάψιμο θα περάσει μέσα σε λίγες ώρες από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.
«Και σχεδόν ποτέ δεν ξεφλουδίζω!», πρόσθεσε.
Αφότου δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες και ένα βίντεο με συμβουλές στο Facebook, η ανάρτησή της έγινε γρήγορα viral.
«Δεν ήξερα καν ότι αυτό ήταν κάτι καινούργιο για όλους», δήλωσε η Allen-Stewart.

Τι λένε οι δερματολόγοι
Ο δρ. Ross Radusky του SoHo Skin and Laser Dermatology στη Νέα Υόρκη εξήγησε στο InsideEdition.com για ποιον λόγο αυτό το απλό τέχνασμα λειτουργεί:
«Αν κοιτάξετε τα συστατικά του αφρού ξυρίσματος, πρόκειται επί της ουσίας για μια ενυδατική κρέμα», δήλωσε ο Radusky. «Περιέχει πολύ λάδι καρύδας, βούτυρο καρύδας ή παράγωγα του. Αυτό είναι που κάνει τον αφρό πιο παχύ στην αφή και σας επιτρέπει να τον απλώνετε στο δέρμα”.
Η γλυκερίνη, η οποία βοηθάει στην επούλωση του δέρματος, και η μενθόλη, η οποία δροσίζει το δέρμα, είναι δύο συστατικά, που πρέπει να αναζητάτε, όταν αγοράζετε αφρό ξυρίσματος.
Ωστόσο, ο δρ. Radusky δήλωσε ότι πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός όταν βάζει τον αφρό στο πρόσωπο, καθώς το παχύ και λιπαρό μείγμα θα μπορούσε να προκαλέσει έξαρση ακμής.
«Ουσίες όπως το έλαιο καρύδας δημιουργούν προβλήματα ακμής», εξήγησε. «Όταν ξυριζόμαστε, το βάζουμε στο δέρμα μας για λίγα δευτερόλεπτα ή το πολύ για ένα λεπτό. Αλλά όταν θέλετε να το αφήσετε για πολύ ώρα, όπως συνιστά η μητέρα στο βίντεο, και αφήσετε τον αφρό να δράσει, σίγουρα θα δείτε κάποια έξαρση ακμής».
Προειδοποιεί επίσης ότι εκείνοι με ευαίσθητο δέρμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο αφρό ξυρίσματος που έχουν χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν χωρίς προβλήματα, καθώς μια ενδεχόμενη αλλεργική αντίδραση στο σημείο που είναι και το ηλιακό έγκαυμα, θα είναι πολύ δυσάρεστη.
«Θα μπορούσε να φτάσει να μοιάζει σαν εξάνθημα από δηλητηριώδη κισσό και αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε στον εαυτό σας», είπε ο δρ. Radusky.
Και υπογράμμισε την σημασία χρήσης κατάλληλου αντηλιακού για την πρόληψη εγκαυμάτων, καθώς και μακροπρόθεσμων ζημιών στο δέρμα:
«Το κάψιμο από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο, τόσο πιο πιθανό είναι να αναπτύξετε καρκίνο του δέρματος. Το πιο σημαντικό είναι να προσπαθείτε να αποφεύγετε τον ήλιο όσο καλύτερα μπορείτε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου