Breaking

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Τα οφέλη του κινεζικού Τάι Τσι Τσουάν στην υγεία

 
Το κινεζικό Τάι Τσι Τσουάν είναι κάτι περισσότερο από μια μέθοδος αυτοάμυνας. Συμβάλλει στην υγιή ζωή, σύμφωνα με τον περουβιανό Χουάν Βάσκες, ένθερμο υποστηρικτή των πολεμικών τεχνών.

Ο 64χρονος Βάσκες έχει αφιερώσει τη ζωή του στο Τάι Τσι τονίζοντας τα θετικά της πειθαρχίας αυτής της μεθόδου τόσο στο Περού, όσο και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική.
«Εξασκώντας τη μέθοδο του Τάι Τσι συνειδητοποίησα ότι με βοήθησε στην πρόληψη πολλών ασθενειών, εκτός φυσικά από την εξαιρετική μέθοδο αυτοάμυνας» λέει ο και προσθέτει : «Η μέθοδος αυτή προλαμβάνει προβλήματα που σχετίζονται με το νευρικό σύστημα, το ανοσοποιητικό σύστημα, την αρθρίτιδα, την οστεοπόρωση. Στις γυναίκες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των εμμηνοπαυσιακών προβλημάτων συμβάλλοντας στη ρύθμιση του ορμονικού συστήματος».

Οπως λέει ο ίδιος, όταν ήταν νέος περιστασιακά έλυνε τις διαφορές του με γροθιές. Το  Τάι Τσι όμως τον βοήθησε να ηρεμεί τις νεανικές του ανησυχίες.
Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει περίπου 10.000 μαθητές, μεταξύ των οποίων και κάποιους με σοβαρές ασθένειες, όπως διαβήτης, νόσος του Πάρκινσον, υψηλή αρτηριακή πίεση και άσθμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου