Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

Έχετε αδερφή; Είστε καλύτερος άνθρωπος

 
Νέα μελέτη, έρχεται να επικαιροποιήσει και να ενισχύσει μια παλιά και διαδεδομένη  αντίληψη των προηγούμενων γενεών. Ότι ένα αγόρι και ένα κορίτσι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός στην οικογένεια. Το νέο στοιχείο ομως είναι πως δεν ειναι προνομιούχοι μόνο η γονείς για την ύπαρξη της κόρης τους, αλλα και ο ίδιος ο αδερφής της.

Αμερικανική έρευνα επιβεβαιώνει πως η ύπαρξη μιας κόρης στην οικογένεια ενισχύει τη διανοητική  και συναισθηματική υγεία των αδερφών της
Οι επιστήμονες εξέτασαν 400 οικογένειες με αδέρφια των δύο φύλων, με αποτέλεσμα να δείχνουν πως  σε μια οικογένεια με παιδιά και των δύο φύλων, τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα ενσυναίσθησης, επικοινωνίας και επίλυσης διαφωνιών.
Σύμφωνα με τη  Laura Padilla-Walker, καθηγήτρια της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Brigham Young στις ΗΠΑ και επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, τα στοιχεία αυτά ισχύουν παρά τους καυγάδες που μπορεί να προκύπτουν μεταξύ των αδερφών. «Εφόσον υπάρχει τρυφερότητα και αγάπη, η κατάληξη για τα αδέρφια θα είναι πάντα θετική” σχολιάζει.
Επιπλέον, όταν τα αδέρφια μαλώνουν μεταξύ τους, θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Η δεξιότητα αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της ζωής τους.
Γιατί η αδερφή σας σας κάνει καλύτερο άνθρωπο;
Τα κορίτσια μιλάνε και επικοινωνούν περισσότερο απ’ ότι τα αγόρια. Αυτό σημαίνει πως, μεγαλώνοντας με ένα κορίτσι στην οικογένεια, έχετε μάθει να ακούτε και να συζητάτε με άλλους ανθρώπους τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Και ένας ακόμη λόγος που αν είστε άντρας, η αδερφή σας αποδεικνύεται πλεονέκτημα: Έχετε μάθει από τα παιδικά σας χρόνια να επικοινωνείτε καλά με τις γυναίκες. Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, όταν οι γονείς πεθάνουν, οι κόρες είναι εκείνες που συνήθως κρατούν την οικογένεια ενωμένη και τις οικογενειακές παραδόσεις ζωντανές.
Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Family Psychology.
Πηγή:capital.gr
Αντιδράσεις:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου