Breaking

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Τσίπρας: Θλιβερό φερέφωνο του Σαμαρά ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρά το γεγονός ότι δεν ήταν προγραμματισμένοι πήγε στην Βουλή για να μιλήσει μετά την πρόταση δυσπιστίας που κατάθεσε εναντίον της κυβέρνησης η η Νέα Δημοκρατία. 

«Ακουσα την θεατρικά προσχεδιασμένη ομιλία του κ. Μητσοτάκη για την πρόταση δυσπιστίας. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να μετατραπεί σε θλιβερό φερέφωνο του αληθινού αρχηγού της ΝΔ του κ. Σαμαρά. Του ανθρώπου που έχτισε όλη του την πολιτική καριέρα σε ένα ψεύτικο υπερπατριωτισμό»
Για το πολυνομοσχέδιο και την οικονομία είπε:
Η τελευταία φορά που ψηφίζουμε τα τελευταία μέτρα της τελευταίας αξιολόγησης του τελευταίου προγράμματος στήριξης της χώρας. Αισθάνομαι ότι σήμερα η συνεδρίαση και η ψηφοφορία αυτή έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα. Θα είναι η τελευταία γιατί ψηφίζουμε έναν νόμο που είναι αποτέλεσμα των επιλογών όχι αυτοβούλως της κυβέρνησης αλλά της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς που εδώ και 8 χρόνια βρίσκονται σε πολύ στενή σχέση και επαφή καθοδηγώντας μας.
Τιμήσαμε τις δεσμεύσεις μας και αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της χώρας και η Ελλάδα τελειώνει οριστικά με τα προγράμματα τον Αύγουστο. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις και προχωρήσαμε σε δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Ομως, πιστεύω ότι στο τέλος της ημέρας ο ιστορικός του μέλλοντος θα μας κρίνει ολους. Ότι πράξαμε σωστά.
Σήμερα είμαστε στην τελευταία στροφή πριν από το τέλος της περιοδου. Παραλάβαμε μια χώρα με άδεια ταμεία και πετύχαμε με δύσκολους όρους να πιάνουμε τους δημοσιονιομικούς στόχους και να έχουμε υπεραπόδοση. Φέτος για πρώτη φορά μετά το 2008 καταγράφηκε σημαντική ανάπτυξη. Παραλάβαμε μια χώρα εσκεμμένα τότε με άδεια ταμεία και σήμερα έχει απόθεμα ρευστότητας και δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές. Η χώρα τότε ξόδευε για ευρωπαϊκά κονδύλια για να ευνοήσει φίλους.
Παραλάβαμε μια χώρα στην οποία στη συνείδηση του μέσου Έλληνα η λέξη μεταρρύθμιση ήταν ταυτισμένη με την λέξη περικοπή. Σήμερα έχουν προχωρήσει δομικές μεταρρυθμίσεις με γενναίες αποφάσεις και είμαστε στις πρώτες θέσεις του ΟΟΣΑ με σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο. Η χώρα αποκτά θέση στον παγκόσμιο χάρτη.
Είμαστε λίγο πριν μια κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup και όλοι συμφωνούν ότι η Ελλάδα έχει τηρήσει το έπακρο τα συμφωνηθέντα. Παραδέχονται ότι βάλαμε τάξη στα οικονομικά μας.
Eργάζονται όλες οι πλευρές για να εξασφαλιστεί μια λύση για την απομείωση του χρέους μια λύση που θα καθιστά την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές σταθερή και διαρκή.
Ευχαριστώ δημόσια τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη και τον Δημήτρη Λιάκο. Πολλές φορές συγκρουστήκαμε αλλά βρήκαμε τις λύσεις για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Η Ελλάδα φτάνει στο τέλος μιας επίπονης διαδρομής. Η Επιτυχία της Ελλάδας αναγνωρίζεται σε όλη την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου