Breaking

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Μέρκελ καλεί Τσίπρα για προσφυγικό – Στριμωγμένη μετά την ανταρσία Ζεεχόφερ

18 Ιουνίου 2018


Μέρκελ καλεί Τσίπρα για προσφυγικό – Στριμωγμένη μετά την ανταρσία Ζεεχόφερ
Ιδιαιτέρως πιεσμένη είναι η γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ από το προσφυγικό και την προθεσμία που έχει θέσει ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

Ο υπουργός Εσωτερικών και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών με απόφαση του κόμματός του έχει διαμηνύσει πως εάν στη Σύνοδο Κορυφής δεν υπάρξει συμφωνία της Άνγκελα Μέρκελ με τους εταίρους της ΕΕ, θα ξεκινήσουν ευρείες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα από την 1η Ιουλίου.
Με αυτά τα δεδομένα η κα. Μέρκελ θεωρείται πιθανό να πάρει πρωτοβουλίες ακόμα και στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής (28-29 Ιουνίου) στις Βρυξέλλες εκτός και αν κρίνει ότι πρέπει να επικοινωνήσει και να προετοιμάσει το έδαφος πιο νωρίς με τους επικεφαλής της Ελλάδας, της Αυστρίας, της Ιταλίας και της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον από την καγκελαρία προς την ελληνική πλευρά για το ζήτημα και αναμένεται έως το τέλος της εβδομάδας να ξεκαθαρίσει η μορφή που θα λάβει η πρωτοβουλία της Άνγκελα Μέρκελ.
Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, δήλωσε η κα. Μέρκελ τονίζοντας πως «δεν υπάρχει αυτοματισμός». Το κακό σενάριο θέλει την Γερμανία καγκελάριο να παρουσιάζει μια πρόταση για το προσφυγικό προσαρμοσμένη στα νέα εσωτερικά της δεδομένα, που σαφώς θα είναι πιο σκληρή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου