Breaking

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Πρόταση εισαγγελέα: Να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής

Να κριθούν ένοχοι η Ηριάννα και ο Περικλής, όπως και πρωτοδίκως, για την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την πρότασή της προς τους δικαστές.

Τα όσα είπε προκάλεσαν αρκετές φορές την αντίδραση του ακροατηρίου, κυρίως με την έναρξη της πρότασής της, όταν θέλησε να απαντήσει σε ανώνυμους επιστολογράφους της ιστοσελίδας indymedia, οι οποίοι σχολίαζαν τις ερωτήσεις της προς τους κατηγορούμενους και μάρτυρες.
Η εισαγγελική λειτουργός στην πρότασή της «στήριξε» την πραγματογνωμοσύνη των εργαστηρίων της ΔΕΕ για το dna, λέγοντας ότι είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα. Μάλιστα όσον αφορά το εργαστήριο υποστήριξε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιεί είναι αξιόπιστη και εμπεριστατωμένη.
Σχολιάζοντας την κατάθεση του πρώην αστυνομικού, ο οποίος την αμφισβήτησε, υποστήριξε ότι ο μάρτυρας κινήθηκε με εμπάθεια…
Κατά την εισαγγελέα, οι δυο κατηγορούμενοι, ανεξάρτητα εάν το αρνούνται για υπερασπιστικούς λόγους, είναι μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, με σκοπό την τέλεση αδικημάτων.
Χαρακτήρισε μάλιστα «αφήγημα» τα περί κατασκευής από την ΕΛΑΣ, υποστηρίζοντας ότι όσα λέγονται ότι υπάρχει «σφικτός εναγκαλισμός» με μέλη της ΣΠΦ και πως οι φίλοι τους είναι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης.
Πρωτοδίκως οι δυο νεαροί είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών χωρίς αναστολή.
Η απόφαση των δικαστών δεν αποκλείεται να εκδοθεί αργά το μεσημέρι.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου