Breaking

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Αυτοί είναι οι τρεις κακοποιοί που απέδρασαν από το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης


Αυτοί είναι οι τρεις κακοποιοί που απέδρασαν από το αστυνομικό τμήμα Αργυρούπολης | Newsit.gr
- Αποκλειστικές φωτογραφίες από τρεις κακοποιούς που έγιναν "λούηδες" από το Α.Τ Αργυρούπολης - Μέλη σπείρας που είχε "ρημάξει" σπίτια στην Αττική - Για ανύπαρκτες υποδομές στο συγκεκριμένο τμήμα κάνουν λόγο οι συνδικαλιστές - "Λίμαραν" τα κάγκελα και πήδηξαν από τον πρώτο όροφο
«Σάλο» έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η απόδραση τριών κακοποιών από το αστυνομικό τμήμα της Αργυρούπολης, με συνδικαλιστές να αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο τμήμα οι υποδομές είναι ανύπαρκτες.
Το newsit.gr εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες των τριών δραπετών, που έκοψαν τα κάγκελα και στην συνέχεια επιδιδόμενοι σε… παρκούρ κατέβηκαν από τον πρώτο όροφο και στην συνέχεια απέδρασαν.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες τα κάγκελα στο συγκεκριμένο σημείο είναι κούφια και με ένα απλό σπρώξιμο κόβονται. Επίσης, όπως είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, το συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα είναι εντελώς ακατάλληλο. Η κατασκευή στα κάγκελα είναι εντελώς «στο πόδι». Τα τμήματα δεν έχουν κόσμο. Στο συγκεκριμένο τμήμα δεν υπήρχε φρουρός κρατητηρίων και ο σκοπός είναι δόκιμος αστυφύλακας που κάνει την πρακτική του».

Πως έγινε η απόδραση

Οι τρεις επικίνδυνοι αλβανοί κακοποιοί κρατούνταν στον πρώτο όροφο του ΑΤ. Με κάποιον τρόπο έκοψαν τα κάγκελα και είτε κατέβηκαν από την υδροροή, είτε πήδηξαν στο διπλανό μπαλκόνι και στην συνέχεια στον δρόμο και εξαφανίστηκαν. Όλα έγιναν λίγο μετά τις έξι το πρωί. Όταν τους αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί ήταν αργά. Ακούγοντας τον θόρυβο προσπάθησαν να τους σταματήσουν αλλά οι κακοποιοί είχαν ήδη κατέβει. Πήδηξαν ένα τοιχίο και εξαφανίστηκαν.
Οι τρεις Αλβανοί που απέδρασαν είναι ηλικίας 31 ετών (το αρχηγικό μέλος), 28 και 24. «Τους βοήθησε ο σωματότυπός τους στην απόδραση. Είναι πολύ αδύνατοι και έτσι μπορούσαν να βγουν από το σημείο όπου λίμαραν τα κάγκελα» ανέφεραν, πριν από λίγο, αστυνομικές πηγές στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Παράλληλα, έχουν μεγάλη ευχέρεια τόσο στην αναρρίχηση, όσο και στην καταρρίχηση, ενώ, μεταξύ άλλων, είναι και θρασύτατα άτομα» πρόσθεταν οι ίδιες πηγές 

Μια επικίνδυνη συμμορία με μέλος και 17χρονο μαθητή!

Οι συγκεκριμένοι κακοποιοί ήταν μέλη συμμορίας που εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο είχε ρημάξει μονοκατοικίες και διαμερίσματα στης ακριβές περιοχές τις Αττικής, όπως η Εκάλη, η Φιλοθέη, η Κηφισιά, η Γλυφάδα, η Βούλα και η Βάρκιζα.
Μαζί τους ήταν και ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου. Οι αστυνομικοί τις Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, κατάφεραν να εξαρθρώσουν την συμμορία, συλλαμβάνοντας συνολικά πέντε άτομα Αλβανικής καταγωγής, ανάμεσα τους και τον 17χρονο μαθητή, ο οποίος μάλιστα εκείνες τις ημέρες έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα.
Μάλιστα όταν ο 17χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής έβαλε τα κλάματα, συνειδητοποιώντας πως μάλλον του μέλλον του δεν προδιαγράφεται λαμπρό. Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, ανάμεσα τους και ο φερόμενος αρχηγός τις σπείρας, συνελήφθη και μια γυναίκα Πολωνικής υπηκοότητας, η οποία συμμετείχε στην σπείρα, ενώ παράλληλα ήταν συμβία του 31χρονου αρχηγού.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, η σπείρα λειτουργούσε με σχέδιο και μέθοδο, καθώς πριν εξαπολύσουν τις “επιθέσεις” στα πολυτελή σπίτια, πρώτα έκαναν πλήρη χαρτογραφιση του χώρου.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες οι οποίοι διέμεναν όλοι τους στο κέντρο τις Αθήνας, έφθαναν στην περιοχή που τους ενδιέφερε και αφού στάθμευαν το αυτοκίνητο σε κάποιο απόμερο σημείο, στην συνέχεια επέλεγαν έναν συγκεκριμένο δρόμο στον οποίο έκοβαν βόλτες επί ώρες, καταγράφοντας αυτοκίνητα, σπίτια, διαμερίσματα, αλλά και τις ώρες που μπαινοβγαίνανε οι κάτοικοι.
Στην συνέχεια και αφού είχαν στα χέρια τους την πλήρη χαρτογράφιση τις περιοχής, έβαζαν σε εφαρμογή το σχέδιο τους “σαρώνοντας” τα σπίτια που είχαν μπει στο στόχαστρο τους.
Οι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, στην κατοχή των συλληφθέντων βρήκαν πλήθος κλοπιμαίων μεγάλης αξίας, ενώ στα γραφεία τους στην κυριολεξία επικρατεί το αδιαχώρητο από πολίτες που φθάνουν εκεί προκειμένου να αναγνωρίσουν τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τα σπίτια τους. Άλλωστε οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τουλάχιστον 72 διαρρήξεις που διέπραξε η σπείρα.
Παράλληλα στο σπίτι του φερόμενου αρχηγού τις συμμορίας βρέθηκε μια μαύρη σακούλα απορριμάτων, η οποία περιείχε ποσότητα χασίς βάρους περίπου 17 κιλών. Κατά συνέπεια ο 31χρονος αντιμετωπίζει την επιπλέον κατηγορία τις κατοχής και διακινήσεις ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου