Breaking

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ελλάδα – ΠΓΔΜ: Στο τραπέζι αγωγός φυσικου αερίου

Πριν προλάβει καν να στεγνώσει το μελάνι από τη συμφωνία για το ονοματολογικό, διαπραγματεύσεις για μεγάλα ενεργειακά Project ήδη λαμβάνουν χώρα μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ. Εντύπωση προκαλούν οι διαπραγματεύσεις που έχουν ξεκινήσει μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά πετρέλαια και της κυβέρνησης των Σκοπίων για την κατασκευή ενεργειακού αγωγού φυσικού αερίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας της ΠΓΔΜ Koko Angjusev δήλωσε τη Δευτέρα πως η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια και η κυβέρνηση της χώρας του βρίσκονται σε συνομιλίες για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τις δύο χώρες.
“Η ελληνική εταιρία έχει ξεκινήσει τις συνομιλίες με την σκοπιανή κυβέρνηση, τις οποίες δεχτήκαμε με ευχαρίστηση. Δεν θα προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τις διαπραγματεύσεις, ούτε από τα προβλήματα που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες ηγεσίες. Οφείλουμε να τα δεχτούμε και να τα επιλύσουμε”.
Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, ωστόσο το κοινό και στις δύο χώρες θα γνωρίζει τις εξελίξεις. Ακόμη, πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο οι εργασίες κατασκευής να εκκινήσουν μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019. Μνημόνιο κατανόησης υπάρχει ήδη και σύντομα θα αρχίσει να υλοποιείται, τόνισε.
“Διεθνείς οργανισμοί και εταιρείες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση ενός τέτοιου εγχειρήματος. Η κατασκευή του θα σημαίνει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας στις προμήθειες και την μεγάλη ευκαιρία για την ΠΓΔΜ να καταστεί ενεργειακός κόμβος. Τέλος, ανέφερε πως αναμένει την εκκίνηση της διαδικασίας υλοποίησης του αγωγού τον επόμενο χρόνο.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου