Breaking

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Σκοπιανή «Ρεπούμπλικα»: Εάν αποδεχτούμε το «Σεβέρνα Μακεντόνια» δεν θα είμαστε πια «Μακεδονία»

10 Ιουνίου 2018


Σκοπιανή «Ρεπούμπλικα»: Εάν αποδεχτούμε το «Σεβέρνα Μακεντόνια» δεν θα είμαστε πια «Μακεδονία»
«Η ονομασία Σεβέρνα Ρεπούμπλικα Μακεντόνια (Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας- Северна Република Македонија), χωρίς μετάφραση στα αγγλικά, τέθηκε στο τραπέζι, στον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για να διαπραγματευθεί το συνταγματικό μας όνομα», γράφει η σλαβόγλωσση σκοπιανή εφημερίδα «Ρεπούμπλικα», όπως αναμεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Στο ίδιο δημοσίευμα η σκοπιανή εφημερίδα γράφει ότι ενώ η «μακεδονική» κυβέρνηση είναι σιωπηρή, «ο νότιος γείτονας μας μιλά ηχηρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων».
«Εάν η «Μακεδονία» δεν δώσει θετική απάντηση στο κείμενο (σ.σ. της συμφωνίας), λέγεται ότι τότε οι διαπραγματεύσεις θα αποτύχουν και οι δύο χώρες χάνουν την ευκαιρία να βρουν μια συμφωνία, ειδικά αυτή τη στιγμή.
»Μια τέτοια πρόταση για αλλαγή του συνταγματικού ονόματος χωρίς μετάφραση στα αγγλικά είναι μια πλήρης απώλεια της ουσίας.
»Αυτό είναι ένα περίπλοκο όνομα για το οποίο μας είπαν ότι διαπραγματεύονταν.
»Έτσι, εάν ο Ζάεφ αποδεχθεί την πρόταση, η «Μακεδονία» θα αποκτήσει μια εντελώς νέα ταυτότητα.
»Η «μακεδονική» κοινή γνώμη βρίσκεται σε αναμονή και η ανυπομονησία της οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ζάεφ έχει προβεί κατ’ επανάληψη σε αλλαγές των δηλώσεων του και έχει ήδη δείξει ότι διαπραγματεύεται την αλλαγή του συντάγματος, αν και υποσχέθηκε ότι αυτό δεν θα συμβεί.
»Επιπλέον, μετά από δεκαετίες διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός της «Μακεδονίας» «μετακινήθηκε» σε λύση (σ.σ. με ονομασία) έναντι όλων (σ.σ. erga omnes), το οποίο φυσικά είναι κάτι που οι πολίτες δεν αποδέχονται», γράφει η σκοπιανή εφημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου