Breaking

Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Super League: Το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Super League: Το πλάνο Βασιλειάδη για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος

Το πλάνο του για την αναδιάρθρωση της Super League με την συμμετοχή 20 ομάδων τη νέα σεζόν και 12 την μεθεπόμενη παρουσίασε ο Γιώργος Βασιλειάδης στους Γιώργο Σπανό και Μάκη Μπελεβώνη.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ατρόμητος και ο ομόλογός του της ΠΑΕ Παναιτωλικός είχαν συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, αναφορικά με την επόμενη… μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την στιγμή που οι δύο σύλλογοι έχουν μείνει εκτός τηλεοπτικής… στέγης και δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν από την επαφή των τριών ανδρών, ο Γιωργος Βασιλειάδης αναμένεται να κάνει πρόταση στην Super League για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, από την ερχόμενη κιόλας σεζόν. Σύμφωνα με το πλάνο του, ο νέος… μαραθώνιος για την σεζόν 2018-’19 θα περιλαμβάνει 20 ομάδες, καθώς στην πρώτη κατηγορία θα παραμείνουν οι Πλατανιάς και Κέρκυρα που υποβιβάστηκαν και οι Παναχαϊκή και ΑΟΧ/Κισσαμικός που τερμάτισαν πίσω από ΟΦΗ και Άρη που ανέβηκαν στην πρώτη κατηγορία.
Σύμφωνα με το εν λόγω πλάνο, οι 20 σύλλογοι θα χωριστούν σε πέντε γκρουπ δυναμικότητας και θα βγουν 2 όμιλοι των 10 ομάδων. Οι 5 πρώτοι από τους δύο ομίλους θα αγωνιστούν μεταξύ τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τα «εισιτήρια» για την Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες 10 ομάδες, που θα έχουν προκύψει από τους δύο ομίλους με τους 5 τελευταίους, θα αγωνίζονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, σε νέο όμιλο 10 ομάδων. Την αμέσως επόμενη σεζόν, 2019-’20 το πλάνο που έχει ετοιμάσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρει πρωτάθλημα με την συμμετοχή μόλις 12 ομάδων.
Το συγκεκριμένο σχέδιο αναμένεται να φτάσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League μέσω της ΕΠΟ, όπου οι ΠΑΕ θα έχουν την δυνατότητα να το εγκρίνουν, είτε να το απορρίψουν, είτε να το αλλάξουν. Πάντως, βάσει της αθλητικής νομοθεσίας που υπάρχει, οποιαδήποτε άμεση αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος είναι παράνομη και για να μπορέσει να πραγματοποιηθεί θα πρέπει να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση. Ο Γιώργος Βασιλειάδης ευελπιστεί πως θα καταφέρει να δελεάσει τις ΠΑΕ μέσω του οικονομικού, καθώς υπάρχουν συζητήσεις για σύμπραξη της Nova με την ΕΡΤ, ούτως ώστε να διασφαλιστούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ως έδοσα, για κάθε ομάδα, με εξαίρεση των μεγάλων που έχουν «κλείσει» καλύτερες συμφωνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου