Breaking

Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Κούβα: Βρέθηκε «σε καλή κατάσταση» το ένα μαύρο κουτί του Boeing -107 νεκροί

Βρέθηκε ένα από τα μαύρα κουτιά του Boeing 737-200 που συνετρίβη την Παρασκευή λίγο μετά την απογείωσή του από την Αβάνα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 107 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τρεις, ανακοίνωσε σήμερα το κουβανικό υπουργείο Μεταφορών.

Αυτό το μαύρο κουτί, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της επιτροπής έρευνας, είναι σε «καλή κατάσταση», δήλωσε ο Αντέλ Ισκιέρδο σε πολλά ΜΜΕ. «Αναμένουμε να παραλάβουμε και το άλλο τις επόμενες ώρες», πρόσθεσε.
Αυτά τα μαύρα κουτιά αναμένεται να αρχίσουν σύντομα να δίνουν τις πρώτες πληροφορίες στους ερευνητές για τη συντριβή του αεροσκάφους που είχε ναυλώσει η δημόσια αεροπορική εταιρία της Κούβας, Cubana de Aviacion, από τη μεξικανική αεροπορική εταιρία Global Air, γνωστή και ως Aerolineas Damojh.
Αμέσως μετά το δυστύχημα, το πιο σοβαρό που σημειώνεται στην Κούβα τα τελευταία σχεδόν 30 χρόνια, ο νέος Κουβανός πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας.
Η μεξικανική γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπλοΐας απέστειλε από την πλευρά της μια ομάδα ειδικών για να βοηθήσουν τις κουβανικές αρχές να ρίξουν φως σε αυτή την τραγωδία ενώ η αμερικανική εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Boeing συνέστησε τεχνική ομάδα προκειμένου να ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες ανάγκες των κουβανικών αρχών.
Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου